Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Uvodnik


Odavno je poznato da je Srbija na raskrsnici puteva – bilo da krenete sa istoka na zapad ili sa severa na jug, u nekom trenutku morate proći i kroz Beograd ili Niš, Šabac ili Zaječar, Vranje ili Suboticu. S obzirom na geografski položaj naše zemlje koja se nalazi na mapi većine evropskih tranzitnih puteva, za unapređenje saobraćajne infrastrukture zainteresovani su kako privatni investitori, tako i međunarodne institucije.

Zato ne čudi da se trenutno, prema podacima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u Srbiji realizuje čak 30 infrastrukturnih projekata u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja. Svi nestrpljivo očekujemo puštanje u saobraćaj još nekoliko deonica najvažnijih koridora 10 i 11 do kraja 2018. godine, a oni malo inovativniji raduju se i najavljenom instaliranju dodatnih 10 punjača za električna vozila na najznačajnijim putnim pravcima.

Nakon rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta do mađarske prestonice stizaćemo brzinom od 200 km/h, a značajna očekivanja u vezi sa vazdušnim saobraćajem zasnovana su na koncesiji beogradskog Aerodroma Nikola Tesla.

Tako je i eKapija odlučila da se u novom Tematskom biltenu detaljnije pozabavi pitanjima saobraćaja kao motora razvoja privrede, pa smo sa stručnjacima, predstavnicima institucija i kompanija koje se bave prevozom, logistikom, špedicijom, ali i infrastrukturom neophodnom za odvijanje saobraćaja, razgovarali o aktuelnoj situaciji, izazovima sa kojima se suočavaju i planovima za naredni period.

U novom Tematskom biltenu eKapije – Saobraćaj kao motor razvoja privrede, možete da saznate i koje su novine na tržištu najveći izazovi za špeditere, zašto svetske automobilske kompanije proizvode delove i opremu u Srbiji, kakva je perspektiva električnih automobila i šta je konkurencija donela prevoznicima, ali i putnicima i korisnicima usluga.

Vežite se – krećemo!

Urednik biltena: Marko Andrejić


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak