Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Kompanija cargo-partner usavršava svoja logistička rešenja

Mirko Ilić
Mirko Ilić
Zahvaljujući digitalizaciji i modernim tehnologijama logistika se više ne svodi samo na puko dostavljanje robe od tačke A do tačke B. Danas nije moguće ponuditi logistička rešenja bez potpuno razvijene IT i komunikacione infrastrukture i fokus se pomerio na inteligentno upravljanje informacijama - takozvanu "info-logistiku".

Kako ističu iz kompanije cargo-partner, njihova IT rešenja im omogućavaju da pruže podršku klijentima u celom lancu snabdevanja i da osiguraju da prava informacija stigne na pravo mesto u pravo vreme.

- Time čitav proces lanca snabdevanja činimo efikasnijim i transparentnijim, pri čemu se izbegava potreba za hitnim isporukama, a transportni i skladišni resursi se bolje koriste. Globalizacija i digitalizacija značajno su proširile naše polje odgovornosti - kaže Mirko Ilić, generalni direktor cargo-partnera u Srbiji.

cargo-partner je međunarodna kompanija za transport i info-logistiku, sa 2.780 zaposlenih širom sveta. Ključna odlika kompanije ogleda se u kvalitetnom skladištenju i upravljanju kompleksnim prevozom, preko različitih transportnih ruta. Ova firma imala je globalni promet od 700 mil EUR u 2017. godini, a njeni poslovni rezultati u Srbiji konstantno napreduju u poslednjih 14 godina.

Kako navodi Mirko Ilić, teže ka tome da konstantno nalaze nova, jednostavna i sveobuhvatna rešenja za optimizaciju celog lanca snabdevanja za svoje klijente.

Osim skladištenja, cargo-partner nudi i niz dodatnih logističkih usluga, kao što su usluge pretovara odnosno cross-docking, paletizovanja, pakovanja, prepakivanja i etiketiranja robe, komisioniranja – odvajanja robe po nalogu klijenta.

- Iako cargo-partner posluje globalno, potpuno smo posvećeni lokalnim poslovnim i tržišnim uslovima, pa i običajima, što se odražava i kroz naš moto - "we take it personally". Rasli smo i razvijali se zajedno sa svojim klijentima, pratili ih do njihovih ključnih tržišta i razvili rešenja prilagođena njihovim potrebama – ističe naš sagovornik.

U Srbiji posluju već 14 godina, a kancelarije imaju u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Subotici. Od decembra 2014. imaju i moderno skladište u Dobanovcima. Ovaj savremeni logistički centar zauzima površinu od 8.000 kvadratnih metara, ima 20.000 paletnih mesta, 18 rampi za pretovar robe i jednu rampu za vangabaritni teret.

Efikasna komunikacija i optimizacija procesa uz SPOT platformu

Kada je reč o sofisticiranoj informacionoj tehnologiji, u cilju pojednostavljenja komunikacije cargo-partner je prve značajne korake napravio kada je lansirao online SPOT platformu. Danas SPOT platforma služi kao savremeno sredstvo za upravljanje svim segmentima transportno-logističkog procesa, počev od prijema naloga za transport ili uskladištenje/iskladištenje i distribuciju, praćenja isporuka, arhiviranje kompletne prateće dokumentacije u elektronskoj formi i izveštavanje.

Sve kancelarije cargo-partnera širom sveta povezane su ovom platformom, što omogućava laku i efikasnu komunikaciju, uz temeljan monitoring i automatizovanu razmenu podataka.

- Čvrsto verujemo u nužnost neprekidnog unapređenja transportno-logističkih procesa, pre svega kroz primenu inovativnih tehnologija i raduje nas činjenica da su naše dosadašnje aktivnosti i investicije prepoznate od strane tržišta što vidimo kroz konstantno povećanje broja klijenata i obima usluga koje za njih obavljamo – poručuje Mirko Ilić.

Kompletan sadržaj biltena Saobraćaj - motor razvoja privrede pročitajte OVDE.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak