Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Pionir Petrol prvi na srpskom tržištu uveo domaći aditivirani evrodizel - U planu širenje poslovanja

Preduzeće Pionir Petrol, locirano na Novosadskom putu u Staroj Pazovi, prvo je na srpskom tržištu naftnih derivata u svoju ponudu uvrstilo domaći aditivirani evrodizel - adidizel. Osim osnovne delatnosti - trgovine gorivom, neprestano ulažu u rast poslovanje i šire portfolio usluga.

Adidizel, aditivirani evro dizel poslednje generacije, već nekoliko godina je dostupan kupcima u Srbiji. Taj domaći proizvod koji je nastao kao plod ideje tadašnjeg direktora Naftachema iz Sremskih Karlovaca Milovana Gaćine, uz podršku vlasnika Đorđa Čučkovića, je i jedinstven na našem tržištu jer štedi potrošnju goriva, povećava snagu i produžava vek trajanja motora, a produžava i period zamene motornog ulja. Poboljšava sagorevanje, garantuje bolji hladni start i kraće vreme paljenja motora.

Kako navode iz Pionir Petrola, reč je o vrhunskim aditivima urađenim po najnovijoj nemačkoj tehnologiji, umešanim sa domaćim dizel gorivom u postrojenju kompanije Naftachem za aditiviranje i filtriranje goriva, sve u skladu sa najvišim evropskim standardima kvaliteta.

U pitanju je paket od pet aditiva, od kojih se zahvaljujući svakom pojedinačno povećava cetanski broj, sprečava korozija, odvaja kondenzovana voda, otklanja talog i smanjuje penušavost.

Uz postojećih pet aditiva, adidizel je ojačan sa još dva specijalna aditiva za niske temperature: Keroflux 6100 (poboljšivač protoka) i Keroflux 3614 (disperzent parafina). Zahvaljujući njima omogućen je nesmetan i lak rad motora i na minus 25 stepeni Celzijusa.

Vladimir Vidić, direktor firme Pionir Petrol, kaže da su od samog početka podržali ovaj inovativni proizvod i da su bili prva pumpa na koju je proizvođač, kompanija Naftachem, isporučio adidizel.

- Nedostajuće premium gorivo, koje je do tada bilo u povoju na našem tržištu i ekskluziva isključivo međunarodnih kompanija, uvrstili smo i mi u ponudu. Danas je to već prepoznatljiv brend, a rast prodaje iz meseca u mesec kazuje da smo bili u pravu. Oko 40% kupaca je prepoznalo značaj i prednost adidizela, odnosno oni u svoja vozila sipaju isključivo to gorivo - kaže Vidić i dodaje da su zadovoljni rezultatima postignutim u 2017. godini na koje je uticala upravo i prodaja adidizela.

Firma je imala i značajne investicije, a ulaganje u parking za osamdesetak kamiona smatraju logičnim sledom u poslovanju.Otvaranje samouslužne perionice, kao i menjačnice, doprinose stabilnosti poslovanja.

Govoreći o planovima, Vidić podseća da se od početka poslovanja trude da održe domaćinski pristup i iskren odnos prema svojim kupcima, ali i prema sebi.

- Želimo da ostanemo značajan faktor u snabdevanju gorivom. Fokus nam je na osnovnom poslu, ali pokušaćemo investicijama u nekretnine da se upišemo i na tu mapu privrednih delatnosti - navodi sagovornik eKapije.

Kompletan sadržaj biltena Saobraćaj - motor razvoja privrede pročitajte OVDE.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak