Putno osiguranje i pomoć na putu za bezbrižan odmor

Ukoliko se spremate za odlazak na godišnji odmor, a još niste uplatili polisu putnog osiguranja i razmišljate da li i koliko vam je ona zaista neophodna, u UNIQA osiguranju savetuju da to bez previše dileme učinite.

Troškovi najjednostavnijih zdravstvenih usluga u inostranstvu mogu da dostignu iznos i od nekoliko stotina evra. Pregled u Grčkoj u proseku košta 250, a u Turskoj i do 600 EUR. U slučaju ozbiljnije iznenadne bolesti ili povrede koja zahteva boravak u bolnici, taj iznos može da dođe i do 400 u Grčkoj, a 2.000 EUR dnevno u Turskoj.

Naspram troškova lečenja, putno osiguranje čini se kao zanemarljiva investicija za koju je, u proseku, po danu boravka u inostranstvu potrebno izdvojiti svega jedan evro jer kupljena polisa obezbeđuje pokriće troškova neophodnog lekarskog tretmana tokom celog odmora.

Putno osiguranje posebno dobija na značaju kada se u vidu imaju porodična letovanja i zimovanja, ali je preporučljiva i značajna stavka i za službena putovanja.

Zdravstvena nega, ali i zaštita od krađe

U UNIQA osiguranju za 10 dana boravka u Evropi, za standardni paket je potrebno izdvojiti nešto manje od 1.300 dinara za individualno osiguranje, pri čemu je u slučaju bolesti ili nezgode pokriven trošak do 30.000 EUR.

Porodice imaju posebne pogodnosti - za dvoje odraslih i dvoje dece za putno osiguranje je potrebno izdvojiti oko 3.500 dinara za 10 dana boravka na teritoriji Evrope.

Ovim osiguranjem obezbeđeni su neophodni lekarski tretmani, lekovi, rendgenski i ultrazvučni pregledi, medicinski prevoz i hospitalizacija. Uz neznatnu doplatu, moguće je dogovoriti i pravnu zaštitu, pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata, nestanka prtljaga ili kašnjenja aviona.

Operateri UNIQA Centra za pomoć klijentima su dostupni 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, 365 dana godišnje. Odnedavno, Centar za pomoć dostupan je i preko Viber broja, a svi razgovori obavljaju se na srpskom jeziku.

Bezbedni u zemlji i na putevima u inostranstvu

Ako se u obzir uzme da u Srbiji svaka četvrta osoba, bilo da putuje službeno ili porodično, za prevozno sredstvo najradije bira automobil, onda se kao logičan dodatak putnom osiguranju nameće pomoć na putu. Iznenadni kvar na automobilu, gubitak ključeva ili prazan rezervoar - stvari su koje svakome mogu da unište naizgled savršeno isplanirano putovanje i dugoočekivani odmor.

Slično troškovima lečenja u inostranstvu i cene popravke ili šlepanja četvorotočkaša takođe mogu biti paprene i kreću se od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada evra. Na sreću, danas postoje različiti paketi osiguranja koji pokrivaju gotovo sve nepredviđene situacije koje vozače mogu da zadese na drumu.

Pomoć na putu, koja je ranije dolazila uz kupovinu kasko osiguranja, odnedavno je zasebna usluga. Najveća prednost ove vrste osiguranja, ističu iz UNIQA-e je što obezbeđuju ne samo pomoć na putovanju i u inostranstvu, već i na teritoriji Srbije.

Slanje rezervnih delova, goriva ili ključeva, troškovi parkiranja pokvarenog i najam drugog zamenskog automobila, kao i prevoz i smeštaj vozača i njegovih putnika, samo su neka od rešenja koje ova usluga nudi.

Zahvaljujući inovacijama na tržištu osiguranja, putno osiguranje i pomoć na putu je odnedavno moguće nabaviti u potpunosti online. Ova vrsta kupovine dostupna je, sa najširim pokrićem u UNIQA osiguranju na veb šopu.

Putno osiguranje i pomoć na putu moguće je kupiti i u 40 poslovnica širom zemlje.

Kompletan sadržaj biltena Putovanja kao stil života - Umeće življenja i uživanja pročitajte OVDE.