Usluge potražnja
ISTIČE: 24.01.2022.

Konkurs za idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku United Nations Development Programme – UNDP

Konkurs za idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Rok za podnošenje konkursnih radova je 24. januar 2022. godine, a nagradni fond je 56.000 dolara.

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku United Nations Development Programme – UNDP u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije raspisuju javni, otvoreni, jednostepeni, arhitektonski konkurs za idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Lokacija
Planirana izgradnja nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti predviđena u rubnim zonama donjeg dela Dorćola, uz budući linearni park (transformacija zone uz železničku prugu koja nije više u funkciji) u blizini Pančićevog parka i Marine Dorćol u ulici Dunavskoj. Lokacija je dobro saobraćajno povezana sa glavnim gradskim saobraćajnicama čime je omogućena dobra povezanost i sa ostalim širim delovima grada.



Zadatak
Konkursno rešenje podrazumeva formiranje prostora objekta visokoškolske ustanove, kao savremene, komunikativne, otvorene institucije koja će omogućiti afirmaciju svih planiranih aktivnosti uz poštovanje istorijskog karaktera i ambijentalnog kvaliteta celine u kojoj se nalazi.

Od učesnika se očekuje da u skladu sa programskim i potrebama namene, kao i trendovima razvoja visokoškolskih objekata, funkcionalno, sadržajno, ambijentalno i tehnološki organizuju prostore namenjene različitim tipovima aktivnosti u okviru centra, kako bi se optimalno iskoristili kapaciteti i potencijali lokacije, formiralo racionalno i atraktivno arhitektonsko rešenje, stvorio fleksibilan i komunikativan prostor savremenog karaktera koji zadovoljava potrebe svih vidova, kako savremenog, tako i klasičnog, scenskog izvođenja.

Konkursni rokovi
Početak konkursnog roka/ datum oglašavanja 15.09. 2021.
Pitanja u vezi konkursa učesnici mogu postaviti do 01.12.2021.
Krajnji rok za podnošenje konkursnih radova je 24.01.2022.godine do 23:59 časova (GMT +1).
Objavljivanje rezultata konkursa je najkasnije do 22.02.2022. godine do 23:59 časova (GMT +1).
Sastav žirija
Predsednik žirija:

Prof. Milan Đurić, arhitekta
Članovi žirija:

Prof. Vasa Perović, arhitekta
Prof. Dejan Miletić, arhitekta
Marko Stojčić, arhitekta, Glavni urbanista grada Beograda
Prof. dr um. Milena Stanišić, predstavnica FMU
konsultant za akustiku: Prof.dr Miomir Mijić
Nagrade
Ukoliko do utvrđenog roka pristigne najmanje 10 radova i ukoliko isti zadovoljavaju propozicije konkursa dodeliće se sledeće nagrade u ukupnom iznosu neto nagradnog fonda od 56.000,00 USD prema sledećoj raspodeli:

Prva nagrada: 28.000,00 USD
Druga nagrada: 14.000,00 USD
Treća nagrada: 7.000,00 USD
Dva otkupa od po: 3.500,00 USD

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti na ovom linku.