NavMenu

Projekat South3E - Poziv istraživačkim timovima, startapima i malim i srednjim preduzećima

Izvor: eKapija Subota, 17.12.2022. 15:06
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Geralt)
Southern European Entrepreneurship Engine (South3E) projekat objavio je prvi poziv namenjen istraživačkim timovima, startapima i malim i srednjim preduzećima (MSP).

Projekat South3E je inicijativa podržana od strane Evropske komisije u okviru SCALEUP poziva Evropskih inovacijskih ekosistema (EIE), koji ima za cilj da unapredi deep tech projekte i istraživanja, koji bi mogli da imaju pozitivan uticaj na društveni razvoj i ekonomski rast, kako bi se obezbedila održiva budućnost.

- South3E poziv je prvi u nizu poziva, objavljen u okviru segmenta posvećenog razvoju mehanizma za rast, koji će poboljšati povezanost i efikasnost preduzetničkih ekosistema u zemljama južne Evrope. U okviru ovog poziva, South3E će razviti disruptivna rešenja izgrađena oko jedinstvenih revolucionarnih otkrića, proizvoda, procesa ili usluga, koja imaju potencijal da zadovolje potrebe tržišta. Ovaj novi mehanizam će angažovati neiskorišćeni inovativni potencijal u deep tech sferi južne Europe, s posebnim fokusom na naučnu i tehničku izvrsnost u oblasti poljoprivrede, prirodnih nauka, zdravstva, inženjerstva i tehnologije - saopšteno je na sajtu Privredne komore USK.

Poziv je podeljen na 3 vrste usluga, koje su prilagođene različitim nivoima zrelosti u kojima se potencijalni aplikanti nalaze (rana faza, faza rasta i faza skaliranja).
  • S3E Start: za istraživačke timove i kancelarije za transfer tehnologije, S3E nudi praktičan program obuke za usavršavanje njihovih komercijalnih veština i osiguravanje ranog finansiranja za razvoj.
  • S3E Charge: za zrele startape, S3E pruža mentorstvo i umrežavanje radi razvoja poslovnog plana spremnog za ulaganja i olakšava pristup izvorima finansiranja.
  • S3E Reverse: za skaliranje startapa i MSP-ova, S3E će uspostaviti tzv. Ekosistem otvorenih inovacija (Open Innovation Ecosystem) za posredovanje, povezivanje i umrežavanje korporacija sa startspima u fazi skaliranja, po principu izazov-rešenje (challenge-solution duality).
Poziv je otvoren za zemlje južne Evrope - Bugarska, Hrvatska, Grčka, Italija, Malta, Portugalija, Kipar, Rumunija, Slovenija i Španija, kao i za pridružene članice - Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija i Turska.

Rok za prijavu na South3E poziv je 10. februar 2023. godine, do 17 sati.

Za više informacija o projektu i otvorenom pozivu možete pogledati na zvaničnoj web stranici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

31.05.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Stari savski most ostaje do sledećeg proleća - Sa budućim tunelom činiće "mali metro", kaže Šapić

Neće biti uklanjanja Starog savskog mosta dok se ne završi projekat za tunel od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, a prenosi Beoinfo. On je istakao da je projekat za Novi savski most faktički završen, ali da se taj projekat sad objedinjuje sa projektom izgradnje tunela, čime će se objediniti saobraćajnice od Bulevara Zorana Đinđića i Mihajla Pupina na Novom Beogradu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.