NavMenu

Škola robotike i elektronike u Ivanjici - Helga dobila sestru, robota Lo

Izvor: Glas zapadne Srbije Utorak, 04.01.2022. 17:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Willyam Bradberry/shutterstock.com)Ilustracija
Na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške radu regionalnih inovacionih startap i smar siti centara, koji je raspisao Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, Opštini Ivanjica – Kancelariji za mlade, dodeljena su sredstva za realizaciju programa Centra za razvoj inovacija Ivanjica.

U okviru pomenutog projekta realizuje se "Škola robotike i elektronike".

Polaznike škole zainteresovane za nauku i tehniku, profesorka računarstva i informatike Milkica Kostić Zlatić, obučila je da od elektronskih komponenata naprave svog prvog robota i napišu svoje prve linije koda.


Popularni robot Helga, koji je delo profesorke Milkice Kostić Zlatić, dobio je sestru, robota Lo. Na njegovom usavršavanju još uvek se radi ali već sada izaziva ogromno interesovanje dece i javnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.