NavMenu

Startap Evermed kreira budućnost medicinskog usavršavanja

Izvor: Startit Petak, 21.05.2021. 15:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrei_R/shutterstock.com)Ilustracija
Božidar Jovićević je zapažen biznismen i preduzetnik koji iza sebe ima nekoliko uspešnih poslovnih poduhvata. Nakon života po Evropi i Aziji, skrasio se u Americi gde trenutno radi na razvoju Evermeda, startapa koji doktorima širom planete omogućava lak pristup medicinskom znanju i pritom kombinuje njegove različite karijerne puteve i iskustva.

- Najlakši način da to objasnimo, koji nije 100% precizan, jeste da smo mi Netflix za medicinske konferencije. Mi smo globalna platforma koja omogućava lekarima da bez trošenja vremena i novca vide najnovije inovaciije iz sveta medicine, sa najvećih svetskih konferencija. Naša vizija je da učinimo medicinsko znanje univerzalno dostupnim, da svaki lekar, bilo gde u svetu, može da ima pristup istom, prvoklasnom kontinuiranom obrazovanju - kaže Jovićević.

Rad na Evermedu je krenuo pre tri godine zajedno sa Milošem Čitakovićem, koji je takođe deo naše dijaspore u Njujorku.

- Tokom te prve godine smo se fokusirali na osmišljavanje i pravljenje same platforme, razmišljali smo kako da napravimo dobro korisničko iskustvo, da omogućimo lekarima da među hiljadama videa (samo jedna konferencija ima oko 2.000 videa) lako dođu do onoga što ih zanima, da to bude baš kao Netflix za lekare. Naredne godine nam je najveći uspeh bio to što smo našli način da licenciramo sadržaj najvećih svetskih medicinskih asocijacija - navodi Jovićević i dodaje:

- Mi smo do danas uspeli da postanemo zvanični partneri i dobijemo licence za sadržaj 29 globalnih medicinskih udruženja, među kojima su Američki koledž za kardiologiju (ACC), Američka asocijacija za dijabetes (ADA), Američka akademija za dermatologiju (AAD), dakle ogromne i najprestižnije asocijacije.


Zahvaljujući partnerstvima sa medicinskim udruženjima i farmaceutskim kompanijama koje su u najvećem broju slučajeva sponzori medicinske edukacije, Evermed ima mogućnost da potpuno besplatno ponudi prvoklasni sadržaj i edukuje lekare.

- Uspeli smo da u potpunosti validiramo biznis model, jer smo u prošloj godini došli do 13 klijenata, od čega su sedam Fortune 500 farmaceutske kompanije. I pored toga, rekao bih da nismo u potpunosti postigli product-market fit, ali da smo blizu, i plan za ovu godinu je skaliranje i rast - navodi.

Veliki deo tima nalazi se u Beogradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.