NavMenu

Regionalni startap centar Priboj raspisao poziv za prve korisnike

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.02.2021. 10:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)Ilustracija
U cilju razvoja inovativnog preduzetništva i podrške mladima u pokretanju sopstvenog biznisa, Regionalni inovacioni startap centar Priboj, koji je izgrađen sredstvima Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj i Opštine Priboj, raspisao je Javni poziv za potencijalne korisnike usluga, kao besplatnu podršku inovativnim idejama i promociji preduzetništva među mladima, navodi se na opštinskom sajtu.

Startap centar raspolaže sa opremljenim radnim jedinicama, kancelarijskim prostorom, salama za sastanke i najbržim internetom u Priboju. Plan je da ova institucija polako, korak po korak, postane okosnica razvoja inovacionog preduzetništva, ne samo Priboja već i regiona.

Tako je 9. februara raspisan prvi Javni poziv za potencijalne korisnike usluga, na kome pravo učešća imaju svi registrovani privredni subjekti, kao i timovi aktivnih i diplomiranih studenata, koji imaju inovativne ideje za razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija, a sve u funkciji tržišnih potreba.

Javni poziv objavljen je na sajtu Startap centra u Priboju: rishubpb.rs gde se može preuzeti i prijavni obrazac, a dokumentacija se predaje elektronskom poštom: ris.hub.pb@gmail.com ili lično u prostorijama Centra.

- Regionalni inovacioni startap centar u Priboju svojim budućim korisnima nudi besplatne infrastrukturne i administrativne usluge, što podrazumeva radni prostor sa svom pratećom infrastrukturom, zatim računar i internet, kao i umrežavanje sa sličnim institucijama u zemlji ili inostranstvu - kaže koordinator Startap centra, Danilo Prijović.

Prema njegovim rečima, budućim korisnicima u administrativnom delu, biće pružane besplatne konsultativne usluge menadžmenta, konsaltinga, marketinga, knjigovodstva, privrednog prava i zaštite intelektualne svojine.

Javni poziv traje do popunjavanja kapaciteta, a prvi presek zainteresovanih korisnika praviće se za nepun mesec dana, odnosno 1. marta 2021.

Startap centar Priboj će u procesu izbora programa i ideja, kao i tokom praćenja njihove realizacije, raditi i na daljem animiranju raznih fondova, državnih institucija i lokalne samouprave, donatora i privrednih subjekata, za ulaganje u razvoj odabranih inovacija, odnosno sutra uspešnih startap kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Vesti

Prodaje se industrijski kompleks u Kruševcu

Ream doo Beograd prodaje industrijski kompleks u Kruševcu, uz koji se nalazi i poljoprivredno zemljište. Površina objekta je preko 1.233 m2. U objavljenom pozivu nalazi se i poslovni prostor u Novom Sadu. Konačna cena biće utvrđena nakon prikupljanja ponuda. Rok za prijavu je 15. mart. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.