Izvor: Startit | Nedelja, 29.11.2020.| 10:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorene prijave za onlajn program podrške za startape koji žele da izađu na tržište Ujedinjenog kraljevstva

Ilustracija
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Lukasz Rajchert)
Prvi događaj u sklopu programa podrške startapima koji žele da lansiraju svoj prozivod u Ujedinjenom kraljevstvu, pod nazivom "Key support for your business in the UK" biće održan u sredu 2. decembra, u organizaciji britanskog Odeljenja za međunarodnu trgovinu i Questups-a. Prisustvo je besplatno, ali postoji ograničenje od 20 mesta za koja je obavezna prijava.

Događaj je namenjen tehnološkim kompanijama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Bugarske, a učesnici će imati priliku da dobiju praktično znanje o tome kako da pripreme, pokrenu i izgrade održiv biznis u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i da se povežu sa direktorima uspešnih timova.

Glavne teme "Key support for your business in the UK" su:

- pomoć prilagođena tehnološkim preduzetnicima.
- pristup i upoznavanje sa ključnim ljudima;
- procena tržišnih prilika;
- istraživanje tržišta po narudžbini;
- pomoć u odabiru najbolje lokacije na tržištu;
- osnivanje u Velikoj Britaniji;
- pronalaženje vrhunskog tima;
- poreski savet;
- podrška prilikom podnošenja zahteva za vize i ulaska u Veliku Britaniju;
- postojeća državna podrška i programi "nege" za kompanije koje su već pokrenule biznis;

Pozivaju se tehnološki startapi koji svojom go-to-market strategijom targetiraju UK, zatim kompanije koje pružaju usluge i žele da se izdvoje proizvodom koje su same stvorile, kao i tehnološki biznisi koji traže način da se prošire na međunarodno tržište i podršku u procenjivanju scenarija sa visokim potencijalom.

Ovaj događaj je deo 2021 UK TechProsperity Program koji uključuje tri onlajn događaja koji će se održati između decembra 2020. i februara 2021. U martu, u britanskoj ambasadi u Sofiji, uživo će biti održana i radionica.

Događaj će biti održan u sredu 2. decembra. Zainteresovani mogu da se prijave OVDE, a krajnji rok za prijavu je 30. novembar. Odabrane kompanije će dobiti uputstva kako da se priključe događaju preko Zoom-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.