NavMenu

Otvoren konkurs za BioSens akcelerator 2020, za startape iz poljoprivrednog sektora

Izvor: eKapija Ponedeljak, 03.08.2020. 15:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beros919/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon uspešnog prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Koordinatorka BioSens akceleratora, Staša Stojkov Rošić, kaže da će se program ove godine i dalje oslanjati na široku BioSens ekspertizu u oblasti digitalne poljoprivrede, kao i na već dobro proveren recept: poslovnu, tehničku i naučnu podršku, intenzivne radionice i lično mentorstvo, saopštili su iz Instituta BioSens.

- Iako se prošlogodišnji recept pokazao odlično, ove godine ćemo ga poboljšati još jednim sastojkom. Udružili smo snage sa vodećim evropskim B2B akceleratorom, Startup Wise Guys prisutnim u tri baltičke zemlje, a više od 77% startupa koje su podržali, nastavilo je da živi i razvija se nakon završetka programa. Njihovo višegodišnje iskustvo i strategija, pomoći će polaznicima da brzo steknu primenjiva znanja i veštine, uvid u tržište, kao i da napreduju uz pomoć vrhunskih internacionalnih mentora. Na taj način, BioSens akcelerator poprima regionalni karakter.

Učesnicima će na raspolaganju biti i široka mreža lokalnih mentora i biznis lidera koji će svojom ekpertizom, iskustvom i kontaktima pomoći startapima da svoje početne ideje pretvore u održive. BioSens ackelerator se ove godine realizuje uz podršku Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu.

Sam program akceleracije počeće na jesen i trajaće tri meseca, a namenjen je startapima u regionu koji su u fazi ranog razvoja i ispunjavaju sledeće uslove:

- Imaju već oformljen tim, jasnu ideju i početni biznis plan;
- Bave se razvojem i primenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor;
- Žele da reše realan problem koji postoji na tržištu, unapređenjem postojećih ili stvaranjem novih rešenja

Najbolji timovi imaće priliku da učestvuju na velikom regionalnom završnom događaju (Demo Days), gde će predstaviti svoju ideju pred internacionalnom publikom.

Zbog neizvesne situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, uz poštovanje mera predostrožnosti, postoji mogućnost da će se program iz fizičkog okruženja preseliti u virtuelno.
Prijave za drugu generaciju BioSens akceleratora otvorene su do 15. septembra 2020. godine. Za prijavu je neophodan pitch deck od 10 slajdova i popunjena prijava na zvaničnom sajtu, gde se i nalaze detaljnije informacije o samom akceleratoru i procesu prijave.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.12.2023.  |  Građevina

Kompleks Marina Dorćol imaće skoro 200.000 m2 BRGP, 564 stana, 39 lokala, 68 poslovnih apartmana, dva vrtića... - Podnet zahtev za zelenu dozvolu za gradnju (FOTO)

Za gradnju Marine Dorćol, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je krajem septembra izdao lokacijske uslove, a sada je investitor, kompanija Sebre Marina Dorćol podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu. Predviđena zona gradnje nalazi se u najstarijem gradskom jezgru i obuhvata prostor bivše industrijske zone Marine Dorćol

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.