Izvor: Startit | Subota, 18.04.2020.| 13:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sedam startapa nadmetaće se na šestom PowerUp! takmičenju

Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Treći put u Srbiji, a prvi put u potpunosti onlajn, 27. aprila od 16 do 18 sati održaće se lokalno izdanje takmičenja PowerUp! by InnoEnergy, a pobednički tim predstaviće se u Krakovu uz priliku za nagradu od 50.000 i investiciju od 150.000 do nekoliko miliona evra.

PowerUp! Izazov je takmičenje koje se održava šestu godinu zaredom, a fokusirano je na startape iz srednje i istočne Evrope iz oblasti: energije, čistih tehnologija, mobilnosti, sajber bezbednosti, pametnih gradova i čistog vazduha.

Takmičenje će usled trenutne situacije uzorkovane virusom korona, biti organizovano u potpunosti online, a pored startapa koji će se takmičiti za plasman na globalno finale, gledaoci će imati prilike da čuju i priču jednog od uspešnih startapa iz InnoEnegy mreže.

Startapi će se predstavljati pred četvoročlanim žirijem, koji će činiti: Zoja Kukić, Programska direktorka Inicijative Digitalna Srbija, Gaia Montelatici, suosnivačica Impact Huba, Vladimir Trkulja, Venture Fellow u Inovacionom fondu Unicef-a.

Startapi koji će se takmičiti su:

- EnergyPulse - uređaj za prikupljanje podataka i optimizaciju industrijskih procesa;

- Nanobile - sistem za optimizaciju parkinga na javnim i privatnim parkinzima;

- CYRBS - novi kočioni sistem koji utiče na smanjenje potrošnje goriva;

- OdoRide - održivo rešenje za transport ljudi i robe kroz centre pametnih gradova, čineći ih pametnijim prilikom svake vožnje: Odo Ride prevozi ljude, a Odo Carry robu;

- TajfunHill - univerzalni operativni sistem koji omogućava agregaciju i kontrolu svih distribuiranih enegetskih resursa i pametih uređaja;

- WhiteLemur - biorazgradive zamene za petrohemijske materijale;

- Perun Bike - električni bicikl inovativnog dizajna i tehnologije.

Ukoliko želite da se pridružiteispratite koji startap će pobediti i kvalifikovati se na globalno finale PowerUp! Izazova, to možete uraditi prijavom putem ovog linka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.