Izvor: eKapija | Petak, 20.03.2020.| 10:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prilika za srpske Big Data startape - European Data Incubator bespovratno daje do 100.000 EUR

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)
U sklopu European Data Incubator (EDI) projekta, približava se otvoreni poziv za startape koji se bave Big-Data tehnologijom.

European Data Incubator (EDI) je osmomesečni startap program inkubacije, finansiran i podržan od Evropske Komisije koji ima fond od 5 mil EUR za podršku malim i srednjim preduzećima iz Big-Data sektora. Program ima za cilj da pomogne startapima koji se bave Big-Data tehnologijama tako što nudi do 100.000 EUR bespovratnih sredstava, poslovnu i tehničku podršku, personalizovano mentorstvo, besplatnu Cloud podršku i direktan pristup velikim korporacijama i investitorima.

Mala i sredna preduzeća koja budu primljena, njih 35, od avgusta 2020. do aprila 2021. godine proći će kroz tri intenzivne faze razvoja, od koncipiranja ideje do komercijalizacije.

Preduzeća koja budu primljena u inkubator dobijaju do 100.000 EUR bespovratnih sredstava, besplatnu poslovnu i tehničku podršku, mentore iz velikih evropskih korporacija, besplatnu Cloud podršku i alate Google Cloud i FIWARE LAB, direktan pristup velikim internacionalnim korporacijama kao što su Sonae, VRT, World Athletics, UBIMET, IAAF, JOT Media i mnoge druge.

Ovogodišnji otvoreni poziv omogućava 3 načina aplikacije:

- Unapred postavljen izazov koji je EDI u saradnji sa velikim korporacijama iz oblasti IoT-a, transporta, sporta, igara, medija, energije i životne sredine, otkrivanja prevara, pametnih gradova, maloprodaje i finansije postavio;

- Pola i pola: Pronađite svoj problem, ali ga rešite kombinujući jedan skup podataka iz EDI baze sa drugim skupom podataka iz EDI baze ili sa bazom podataka od spoljnjeg saradnika;

- Slobodan izbor: Slobodni ste da predložite sopstveni izazov i resite ga radeći sa sopstvenim provajderom podataka i eksternim skupovima podataka.

Rok za prijavu je sreda 17. jun u 12 sati po centralnom evropskom vremenu, a više o tome pogledajte na ovom linku.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.