Izvor: eKapija | Ponedeljak, 02.03.2020.| 11:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fond za inovacionu delatnost raspisao novi javni poziv za istraživače

(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Istraživači kojima je potrebna podrška da dokažu da će iz istraživanja nastati novi proizvod za kojim postoji potreba na tržištu od danas se mogu prijaviti na novi javni poziv Fonda za inovacionu delatnost za program "Dokaz koncepta".

Kroz "Dokaz koncepta" istraživači iz naučnoistraživačkih organizacija mogu da dobiju poslovnu i finansijsku podršku u iznosu do 2.400.000 dinara kako bi utvrdili tehničke karakteristike i tržišnu primenu novog proizvoda, procesa ili tehnologije koji razvijaju u svom istraživanju.

Svi zainteresovani istraživači mogu podneti prijavu do 28. aprila, putem portala Fonda za inovacionu delatnost. Mogu se prijaviti projekti iz svih oblasti nauke i tehnologije, uključujući i društveno-humanističke i umetnost, od strane naučnoistraživačih organizacija, kao i svih drugih institucija i organizacija u Srbiji koje su akreditovane za naučno-istraživačku delatnost, uključujući i privatne.

Sredstva za realizaciju javnog poziva obezbeđena su iz budžeta Vlade Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kroz "Projekat unapređenja konkurentnosti i zapošljavanja" (sporazum o zajmu Republike Srbije sa Svetskom bankom),navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.