Izvor: eKapija | Sreda, 26.02.2020.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

EIT Food Seedbed - Program za startape koji su usmereni na proizvodnju hrane

Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)
U okviru Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) poseban ogranak orijentisan na prehrambenu industriju, EIT Food, pokreće besplatan program podrške inovativnim startapima koji su usmereni na proizvodnju hrane.

Program je primenjen od strane EIT Food, sačinjenog od preko 50 partnera, uključujući evropske kompanije, istraživačke institute i univerzitete, organizovan kao deo EIT-a, koji je nezavisno telo osnovano od strane Evropske unije 2008. godine sa ciljem da se ojača sposobnost Evrope za inovacije, navodi se na sajtu Poslovnog inkubatora iz Novog Sada.

Program EIT Food Seedbed izvodi se na engleskom jeziku u pet evropskih habova: u Poljskoj, Severnoj Irskoj, Nemačkoj, Španiji i Danskoj.

Potrebno je predstaviti inovativnu ideju koja ima potencijal da izvrši veliki uticaj na bilo koji deo sektora hrane, uključujući način na koji proizvodimo, isporučujemo, konzumiramo i recikliramo našu hranu.

Korisnici će dobiti stručnu podršku (obuka i mentorstvo) i finansijsku podršku (naknada putnih troškova na kampove projekta, sastanaka sa mentorima i potencijalnim klijentima do visine od 10.000 EUR, a najbolji startap će dobiti novčanu nagradu).

Na program se mogu prijaviti svi koji imaju preduzetničke ideje u oblastima koje su u vezi sa poljoprivredno-prehrambenim sektorom ili su već osnovali startap kompaniju.

Prijaviti se možete do 15. marta na ovom linku.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.