Izvor: Beta | Četvrtak, 06.02.2020.| 19:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prva firma pod okriljem startap centra u Kruševcu - Rešivoje pravi softverska rešenja za unapređenje poslovanja

Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)
Prva startap firma nastala pod okriljem Regionalnog inovacionog startap centra u Kruševcu predstavljena je privrednicima i javnosti.

Ta firma nazvana "Rešivoje", bavi se izradom inovativnih i prilagođenih softverskih rešenja za podršku i za unapređenje poslovanja, a čini je tim kreativnih, obrazovanih, mladih ljudi.

Osnivač firme Aleksandar Đorđević kazao je da je po završetku Više tehničko-tehnološke škole u Kruševcu, smera za informatiku i računarstvo, sa kolegama sa studija odlučio da pokrene posao.

- Želeli smo da nam taj posao omogući da ostanemo da živimo u svom rodnom gradu. Odlučili smo da primenimo stečeno znanje iz informacionih tehnologija i uradimo prilagodljiva rešenja kao podršku svim vrstama poslovanja, a u tome nam je pomogao Regionalni inovacioni startap centar -rekao je Đorđević na promociji.

Njegova firma je predstavila i jedan svoj proizvod - program komunikacije komercijalista na terenu i magacionera, čime se ubrzava pripremanje robe za isporuku.

Tim koji, uz Đorđevića, čine i Aleksandar Arsić, Kosta Milovanović, Nenad Perić i Aleksa Milovanović, već je obavio nekoliko projekata po zahtevima svojih klijenata.

- Regionalni inovacioni startap centar u Kruševcu radi od septembra prošle godine, a nastao je uz podršku Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj - rekla je direktorka Dragana Bogdanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.