Izvor: eKapija | Ponedeljak, 13.01.2020.| 17:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prijave za prvo AIM Startup takmičenje u Srbiji - Šansa za srpske startape na vodećem investicionom skupu u Dubaiju AIM 2020

Startapi iz Srbije imaju priliku da po prvi put predstave svoju ideju na globalnoj startap izložbi i takmičenju AIM Startup 2020 u Dubaiju, koje će okupiti vodeće svetske investitore, preduzetnike i donosioce odluka.

Učešće srpskog predstavnika omogućeno je zahvaljujući partnerstvu Naučno-tehnološkog parka Beograd i The Annual Investment Meeting (AIM), vodeće investicione platforme na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, koji organizuju prvo nacionalno AIM Startup takmičenje u Srbiji 10. februara u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Prijave za učešće startapa su otvorene i dostupne na linku, a startapi mogu aplicirati do 30. januara, navodi se u saopštenju Naučno-tehnološkog parka.

Globalno AIM 2020 Startap finale na kome će se predstaviti lokalni pobednici iz 80 zemalja, održaće se u okviru 10. skupa Annual Investment Meeting od 24. do 26. marta 2020. u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, što je izvanredna prilika za sve startape koji nastoje da prikupe kapital, prošire se na nova tržišta, uspostave nove poslovne kontakte i predstave se globalnoj publici.

Pravo učešća na prvom AIM Startup takmičenju u Srbiji imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, starosti dve do sedam godina, sa ostvarenim godišnjim prihodom između 100.000 i 1.000.000 dolara, a koji su podigli bar jednu rundu investicija, dok su kriterijumi po kojima će se ocenjivati: rast, društveni uticaj, upotreba inovacije, uticaj na klimu i životnu sredinu, kao i zaštita privatnosti.

Lokalnom pobedniku biće obezbeđeni put, smeštaj i štand na AIM 2020, uz prilike za umrežavanje i dalji razvoj svoje ideje i poslovnog modela.

Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija.

Tema ovogodišnjeg, desetog izdanja je "Ulaganje u budućnost: oblikovanje globalnih strategija ulaganja", a AIM 2020 će okupiti visoke vladine zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, privrednike, regionalne i međunarodne investitore, preduzetnike, te vodeće akademske i investicione stručnjake.

Na prošlogodišnjem događaju učestvovalo je više od 16.000 posetilaca, 436 izlagača i suizlagača kao i više od 150 investicionih stručnjaka iz 143 zemlje sveta
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.