Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.09.2019.| 14:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svilajnac dobija Regionalni inovacioni startap centar

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Opština Svilajnac dobiće svoj prvi Regionalni inovacioni startap centar, kako bi mladi inženjeri i budući tehnološki preduzetnici iz ove opštine imali najbolje uslove za razvoj svojih preduzetničkih i inovacionih potencijala - izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je predsedniku opštine Svilajnac Predragu Milanoviću uručio ugovor o dodeli sredstava za otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu.

Opštini Svilajnac i Udruženju građana za razvoj tehnološkoj preduzetništva ICT Hub iz Beograda ugovorom je dodeljeno 46 milona dinara.

Popović je podsetio da su renomirane svetske kompanije prepoznale potencijale ove male srpske opštine, i da prisustvo fabrike Panasonic pokazuje da su talenat i potencijal ovdašnjih inženjera i tehničkih kadrova prepoznao takav svetski gigant.

- Svetski trend je da velike kompanije ostvaruju saradnju sa malim startap kompanijama koje niču upravo u ovakvim Regionalnim inovacionim startap centrima. Želimo da se svi koji završe tehničke fakultete vrate u svoja mesta i da kroz inovacione startap centre otpočnu svoj biznis – dodao je Popović, navodi se na sajtu Ministarstva.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj izjavio je i da će sve koji žele da se bave inovacijama edukovati najbolji srpski i evropski stručnjaci. Oni će moći da se umreže sa drugim startap centrima u Srbiji i da razmenjuju znanja i iskustva na efikasan način putem video konferencijske veze.

- Osnivanje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu je šansa da zadržimo mlade u našoj opštini kako bi svojim inovacionim idejama i preduzetničkim inicijativama doprineli razvoju Svilajnca i Republike Srbije u celini – ocenio je predsednik Milanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.