Izvor: Južne vesti | Subota, 14.09.2019.| 15:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niška frima Hola Systems napravila interaktivni displej za ugostitelje, kulturne ustanove, tržne centre...

Ilustracija (Foto: oriontrail/shutterstock.com)
Interaktivni displeji na kojima je moguće, primera radi, da posetioci neke kulturne ustanove pogledaju sadržaj, preko kojih je moguće naručiti piće u restoranu ili da pogledati sobu nekog hotela od nedavno proizvodi mala firma iz Niša.

Prezentacija održana u pretak uveče (13. septembra 2019.) u "Deli prostoru" u Nišu bila je puna vlasnika niških ugostiteljskih objekata. Došli su da vide da li bi mogli da u svoje firme implementiraju displejeve koji se proizvode u Nišu.

Ove interaktivne displejeve pravi firma sa tek 4 zaposlena radnika, pod nazivom Hola Systems.

Osnivač ove firme Dragan Miljković kaže da je bio dug put od ideje do gotovog proizvoda. Ističe da je naročito ponosan na to što je sve - od dizajna displeja, pa do komponenti rađeno u Nišu.

- Hola Systems je startap firma. Dugo je trajala cela priča da se napravi razvoj svega toga, da se proizvede i da može da se proda. Uređaj je uglavnom namenjen za javne institucije, tržne centre, hotele, restorane, muzeje, bukalno sve objekte na kojima se skupljaju ljudi u nekom većem broju - ističe Miljković.

Kaže da je bezbroj stvari za koje mogu da se koriste ovakvi uređaju - od reklamiranja proizvoda, do postavljanja autobuskim stajalištima gde bi građani mogli da se informišu o javnom prevozu.

Zasad, kaže Miljković, nekoliko ovakvih displeja kupila je Turistička organizacija Niš, ali se nada masovnoj proizvodnji i prodaji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.