Izvor: eKapija | Subota, 06.07.2019.| 11:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fresh Agriculture Technologies mobilnim softverskim aplikacijama pomaže proizvođačima jabuka da povećaju prinose

(Foto: Beros919/shutterstock.com )
Serija AgTech meetupa biće završena 16. jula u 18.30h predstavljanjem startapa Fresh Agriculture Technologies, koji se bavi razvojem mobilnih softverskih aplikacija kako bi pomogli malim i srednjim proizvođačima jabuka da povećaju prinose, optimizuju troškove i vode evidenciju o svojim radovima u polju. Na dobro poznatoj Playground adresi – Kralja Milana 10, David Blaževski – CEO kompanije Fresh Agriculture Technologies će zajedno sa Mihajlom Milenkovićem predstaviti proizvod pod nazivom MapMyApple.

Tim ovog startapa, čine poljoprivredni eksperti, IT stručnjaci i biznis developeri. Nakon što su uočili da uzgajivači jabuka i pored velikog napretka tehnologije ne koriste sve mogućnosti koje su im u međuvremenu postale dostupne, kreirali su aplikaciju koja sakuplja podatke iz različitih izvora, kao što su informacije o vremenu, satelitske (NDVI) slike voćnjaka, statističke baze podataka i drugo, kako bi im onda izložili ekspertske modele i prediktivne analize u formi nedeljnih planova za fertirigaciju, irigaciju i ostale radove (orezivanje, berba itd.).

David Blaževski je svoj profesionalni razvoj započeo u kompaniji British American Tobacco, radeći u Srbiji i Rumuniji, da bi karijeru nastavio u Telenoru, a potom i u Telenor banci. Kao pionir prvih OpenData rešenja u Srbiji, radno iskustvo je sticao i u kompanijama kao što su Strawberry Energy, Asseco SEE i Trizma SmartSourcing. Pored njega, o svojim iskustvima u osnivanju tehnoloških startapa, govoriće nam i Mihajlo Milenković, koji je nakon završenog Mašinskog fakulteta bio stipendista inovacione akademije u Šenženu koju organizuje Google.

Ulaz je slobodan, a sve što je potrebno da uradite jeste da se prijavite putem forme koju možete naći na ovom LINKU.

Događaj je finansijski podržala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i implementirao ICT Hub kao deo projekta Igralište inovacija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.