Izvor: Tanjug | Četvrtak, 04.07.2019.| 14:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vega IT uložila 200.000 EUR u domaći startap Publitio - Cilj je liderstvo na polju skladištenja, obrade i serviranja medijskog materijala

Ilustracija (Foto: kozirsky/shutterstock.com)
Kompanija Vega IT iz Novog Sada uložila je 200.000 EUR u domaći startap Publitio, kako bi taj startap ostvario svoju viziju da postane lider na polju skladištenja, obrade i serviranja svih vrsta medijskog materijala.

Osnivači kompanije Vega IT, kako se navodi u saopštenju beogradskog ICT HUB-a, veruju da su promocija i razvoj preduzetništva u Srbiji, uz obrazovanje, najvažnija stvar za prosperitet naše države. Smatraju da mora postojati mnogo uspešnih kompanija, koje se bave pružanjem usluga i prodajom sopstvenih proizvoda, kako bi se podigao standard života u Srbiji.

Kosta Andrić, direktor ICT HUB Venture, prvog domaćeg privatnog investicionog fonda, kaže da je Publitio njihova prva investicija i startap sa kojim su započeli saradnju u jako ranoj fazi razvoja proizvoda, pre oko dve godine. Do sada su u taj startap investirali 30.000 EUR, dok je Fond za inovacionu delatnost investirao 80.000 EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.