Izvor: Blic | Subota, 29.06.2019.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Boostowski, startap iz Srbije, najbolji u Evropi - Priznanje aplikaciji za unapređenje poslovanja maloprodajnih lanaca

Ilustracija (Foto: Konstantin Chagin/shutterstock.com)
Startap Boostowski pobednik je takmičenja inovativnih firmi iz Evrope u okviru ugledne "Spark.me" konferencije, koja je ove godine održana sedmi put u tivatskoj marini Porte Montenegro.

Osnivači startapa su beogradska kompanija i digitalni studio 30 Hills i Biljana Ždrale, konsultatnt prodaje. Priznanje su dobili za aplikaciju namenjenu unapređenju poslovanja maloprodajnih lanaca.

- Naša aplikacija omogućava efikasnije poslovanje maloprodajnih firmi kroz praćenje trenutnih rezultata, smanjenje troškova i povećanje motivisanosti prodavaca. Prati postavljene dnevne ciljeve, rezultate prodaje u realnom vremenu, daje pregled obuka i treninga na osnovu individualnih rezultata. Unapređenjem edukacije prodavaca, kao i smanjivanjem troškova obuke, direktno utiče na uspeh kompanije - objašnjava za današnji Blic Đorđe Filipović, direktor IT haba 30 Hills.

Kako je rekla Ždrale, zahvaljujući saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS), predstavili su aplikaciju i planove za razvoj jednom fondu iz Češke, a stupili su i u kontakt sa švedskim kompanijama u Srbiji.

- Ovo je veliki uspeh našeg startapa i odličan primer povezivanja privrede sa IT sektorom, čemu je PKS posebno posvećena - rekao je predsednik PKS Marko Čadež.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.