Izvor: Južne vesti | Petak, 21.06.2019.| 08:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Preduzetnicima u Nišu na raspolaganju dva zajednička prostora za rad

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Preduzetnici i frilenseri u Nišu imaju mogućnost da rade u dva co-working prostora – No Limit Hub-u u centru grada i Think Innovative Hub-u u Elektronskoj industriji. Iz oba prostora kažu da su potpuno opremljeni za potrebe biznisa.

No Limit Hub je orijentisan na IT oblast i otvorio je konkurs za stanare svog prostora, koji traje do 28. juna. Navode da nude savremene uslove rada u centru grada i učešće u aktivnostima najveće start-up i IT zajednice u Nišu.

- Prostor se nalazi u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog 16/7, prostire se na 90 m2 i nudi mesto za rad sa ergonomskom stolicom, brzim internetom i ormarićima za lične stvari. Stanarima coworking-a na raspolaganju su i konferencijska sala, phone booth, kao i kuhinja – navode iz No Limit Hub-a.

Dodaju da je konkurs namenjen frilenserima, pojedincima i timovima koji bi želeli da rade u podsticajnom i kreativnom okruženju, a prijavni formular i više informacija o konkursu nalazi se na njihovom sajtu.

Inače, No Limit Hub je organizacija koja promoviše i osnažuje IT zajednicu u Nišu. Iza sebe ima više od 20 održanih edukativnih događaja, mentoring sesija i meetup-ova koji učesnicima predstavljaju aktuelnosti iz IT sveta, marketinga i preduzetništva, i četiri CODEstantine konferencije, za koje kažu da su najveće konferencije južno od Beograda namenjene programerima.

- Co-working predstavlja globalni trend koji se prvi put pojavio u Sjedinjenim Američkim Državama, a odnosi se na deljenje kancelarijskog prostora između više pojedinaca ili timova. Od 2005. godine kada se ovaj trend pojavio, skoro svaki moderni grad u svetu ima zajednicu co-working prostora. Pretpostavlja se da će do kraja 2020. godine biti ukupno više od 30.000 ovakvih centara - objašnjavaju.

Tehnološke kompanije, startapovi i drugi preduzetnici mogu da izaberu i prostor u EI.

Ovaj prostor za zajednički rad, kako navode iz Think Innovative Hub-a prostire se na više od 3.700 m2, otvoren je non-stop. Raspolaže sa tri sale za sastanke, velikom konferencijskom salom sa više od 100 mesta, teretanom, kafićem, dodaju, a ima čak i sobe za kreativno razmišljanje i video igre.

- Think Innovative raspolaže sa 365 radnih mesta, što ga čini najvećim coworking prostorom u Srbiji – navode.

Inače, i oni kažu da je coworking koncept zajedničkog poslovnog i kancelarijskog prostora koji nezavisno dele pojedinci, manji timovi i firme koje ih iznajmljuju.

- Opremljeno radno mesto, sto, stolica, fijokar i orman za odlaganje stvari, pristup prostoru u bilo kom trenutku, mrežni pristup štampačima, privatne kabine za online sastanke, menadžment zgrade, održavanje i čišćenje kancelarija, parking za automobile i bicikle, prijem pošte, prijemni pult, čak i adresa za registraciju firme, su ono što sadašnji i budući zakupci i stanari, odnosno članovi zajednice, imaju na raspolaganju u Think Innovative Hubu – dodaju.

Dodaju da građani imaju mogućnost da se informišu, rezervišu obilazak i obezbede mesto u ovom prostoru. U njemu, kako navode, ima mesta i kapaciteta za održavanje raznih događaja, edukacije, okupljanja, seminara, konferencija i neformalnih druženja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.