Izvor: eKapija | Subota, 01.06.2019.| 08:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpska firma Boostowski pobednik takmičenja evropskih startapova - Uspešno povezivanje privrede sa IT sektorom

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Srpski startap Boostowski pobednik je takmičenja inovativnih firmi iz Evrope u okviru ugledne Spark.me konferencije koja je pod sloganom "Business Meets Digital Innovation" ove godine održana sedmi put, u tivatskoj marini "Porto Montenegro", saopštila je Privredna komora Srbije.

Startapu Boostowski, koji su osnovali kompanija, digitalni studio 30 Hills i Biljana Ždrale, konsultant prodaje, priznanje je uručeno za aplikaciju namenjenu unapređenju poslovanja maloprodajnih lanaca.

Kako je saopštila PKS, kao pobednik takmičenja održanog proteklog vikenda, Boostowski je jedan od startapova koji će predstavljati Evropu na svetskom prvenstvu TechCrunch Disrupt u San Francisku, od 2. do 4. oktobra.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je ovo veliki uspeh našeg startapa i odličan primer povezivanja privrede sa IT sektorom, čemu je PKS posebno posvećena.

- Uveren sam da će se i kod nas, kao i svetu, posebno velike kompanije sve više okretati inovacionim startapovima, obraćati im se za rešavanje problema u svakodnevnom poslovanju i za podršku razvoju, ulagati svoj kapital u njihove inovativne ideje i koristeći potencijal startap zajednice unapređivati sve segmente svoje organizacije i poslovanja -kaže Čadež.

TC Disrupt je, inače, jedna od najpoznatijih globalnih konferencija na kojoj ideje i rešenja prezentuju inovacioni startapovi iz celog sveta i učešće na tom takmičenju je san svakog preduzetnika u IT industriji.

Na ovoj konferenciji su se kao startapovi svojevremeno predstavljale danas svetski poznate kompanije kao što su Dropbox, Trello ili Yammer.

- Pobednička aplikacija našeg startapa omogućava efikasnije poslovanje maloprodajnih firmi kroz praćenje trenutnih rezultata, smanjenje troškova i povećanje motivisanosti prodavaca - kaže direktor IKT haba 30 Hills, Đorđe Filipović.
Objasnio je da aplikacija prati postavljene dnevne ciljeve, rezultate prodaje u realnom vremenu, daje pregled obuka i treninga na osnovu individualnih rezultata.

Unapređenjem edukacije prodavaca, kao i smanjivanjem troškova obuke, direktno utiče na uspeh kompanije - dodaje Filipović.

Inicijativa je, kaže, ovoga puta, potekla od Biljane Ždrale, dugogodišnjeg konsultanta prodaje koja je kroz praksu prepoznala probleme sa kojima se često susreću maloprodajni lanci, a 30 Hills je uradio strategiju digitalne transformacije iz koje je izrastao startap Boostowski.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.