NavMenu

Srpska firma Boostowski pobednik takmičenja evropskih startapova - Uspešno povezivanje privrede sa IT sektorom

Izvor: eKapija Subota, 01.06.2019. 08:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski startap Boostowski pobednik je takmičenja inovativnih firmi iz Evrope u okviru ugledne Spark.me konferencije koja je pod sloganom "Business Meets Digital Innovation" ove godine održana sedmi put, u tivatskoj marini "Porto Montenegro", saopštila je Privredna komora Srbije.

Startapu Boostowski, koji su osnovali kompanija, digitalni studio 30 Hills i Biljana Ždrale, konsultant prodaje, priznanje je uručeno za aplikaciju namenjenu unapređenju poslovanja maloprodajnih lanaca.

Kako je saopštila PKS, kao pobednik takmičenja održanog proteklog vikenda, Boostowski je jedan od startapova koji će predstavljati Evropu na svetskom prvenstvu TechCrunch Disrupt u San Francisku, od 2. do 4. oktobra.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je ovo veliki uspeh našeg startapa i odličan primer povezivanja privrede sa IT sektorom, čemu je PKS posebno posvećena.

- Uveren sam da će se i kod nas, kao i svetu, posebno velike kompanije sve više okretati inovacionim startapovima, obraćati im se za rešavanje problema u svakodnevnom poslovanju i za podršku razvoju, ulagati svoj kapital u njihove inovativne ideje i koristeći potencijal startap zajednice unapređivati sve segmente svoje organizacije i poslovanja -kaže Čadež.

TC Disrupt je, inače, jedna od najpoznatijih globalnih konferencija na kojoj ideje i rešenja prezentuju inovacioni startapovi iz celog sveta i učešće na tom takmičenju je san svakog preduzetnika u IT industriji.

Na ovoj konferenciji su se kao startapovi svojevremeno predstavljale danas svetski poznate kompanije kao što su Dropbox, Trello ili Yammer.

- Pobednička aplikacija našeg startapa omogućava efikasnije poslovanje maloprodajnih firmi kroz praćenje trenutnih rezultata, smanjenje troškova i povećanje motivisanosti prodavaca - kaže direktor IKT haba 30 Hills, Đorđe Filipović.
Objasnio je da aplikacija prati postavljene dnevne ciljeve, rezultate prodaje u realnom vremenu, daje pregled obuka i treninga na osnovu individualnih rezultata.

Unapređenjem edukacije prodavaca, kao i smanjivanjem troškova obuke, direktno utiče na uspeh kompanije - dodaje Filipović.

Inicijativa je, kaže, ovoga puta, potekla od Biljane Ždrale, dugogodišnjeg konsultanta prodaje koja je kroz praksu prepoznala probleme sa kojima se često susreću maloprodajni lanci, a 30 Hills je uradio strategiju digitalne transformacije iz koje je izrastao startap Boostowski.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.