Izvor: Novosti | Nedelja, 26.05.2019.| 12:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Programeri iz Beograda osmislili prvu aplikaciju za verifikaciju fotografija

(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Tim programera iz Beograda osmislio je aplikaciju VerifiedByPi, koja će korisnicima omogućiti da utvrde da li je neka fotografija originalna ili je korišćen fotošop.

- Fotografija koju neko želi da proveri mora da bude fotografisana kroz našu aplikaciju, koja će biti jednostavna za korišćenje i moći će da se preuzme sa internet prodavnice - objašnjava za Novosti Sava Živanović iz firme Tehnološko partnerstvo, koja je pokrenula projekat.

Dodaje da su im cilj korisnici Instagrama i TripAdvisor portala, ali i svi oni kojima su bitne informacije da fotografije nisu menjane.

Mladi programeri će u naredom periodu raditi na usavršavanju apliakcije, kako bi se na isti način mogli proveriti i dokumenti.

Prvo instaliranje očekuje se uskoro, a s obzirom da ovako nešto još ne postoji na tržištu, mladi stručnjaci veruju da će se vrlo lako probiti.

Tim iz Tehnološkog partnerstva razvio je i platformu za sigurnu komunikaciju u okviru projekta "Mi delamo". Posredstvom ove platforme može da se obavlja onlajn plaćanje platnim karticama i SMS porukama, kao i šifrovani pozivi. Uskoro će se ovde naći i verfikacija fotografija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.