Izvor: eKapija | Ponedeljak, 06.05.2019.| 15:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Podrška startap kompanijama koje razvijaju inovacije u oblasti sporta - Prijave do 26. maja 2019.

Otvorene su prijave za prvi program podrške startapima u Srbiji koji razvijaju inovacije u oblasti sporta – Colosseum Sports Tech Serbia, a koji Naučno-tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sportom.

Jedinstveni petomesečni program nastoji da poveže sportsku zajednicu sa inovatorima kako bi se unapredila iskustva i olakšala i ubrzala primena tehnoloških rešenja, a startapima u ranoj fazi razvoja obezbedila podrška za dalji razvoj njihovih ideja.

Timovi koji prođu selekciju će već od juna imati priliku da kroz radionice, individualne sesije i mentorstvo uče i povežu se sa najboljim stručnjacima iz sveta sporta i biznisa, dok će najbolji među njima tokom studijskog putovanja u Izrael dobiti dodatnu podršku za dalji razvoj svog startapa.

Mogućnost da konkurišu imaju startapi koji razvijaju nova tehnološka rešenja u svim sferama sporta: razvoj sportista, analiza podataka, esport, prenosive tehnologije, wellness i ishrana, mediji i emitovanje sportskih događaja i slično. Prijave su otvorene do 26. maja.

U nameri da se startapima omogući uvid u trendove i potrebe industrije, a istovremeno podstakne diskusija o uticaju i značaju primene tehnoloških rešenja u oblasti sporta, u Naučno-tehnološkom parku Beograd će 15. maja biti organizovan i Colosseum Sports Tech Summit, centralni događaj programa koji će okupiti vodeće međunarodne eksperte, sportiste, sportske organizacije i inovatore. Na Samitu će između ostalih govoriti i: bivši odbojkaš Vanja Grbić, sportski menadžer Miško Ražnatović, Dror Briger (Playsight), odbojkašica Ivana Đerisilo, Orel Grinfeeld (UEFA/FIFA sudija), prof. Duško Iilć (DIF), Paul Kandel (Intel Sports), izraelska plivačica Adi Bichman, Mihajlo Džaril (Fortuna Esports) i drugi. Prijave za Samit su besplatne i dostupne na zvaničnom sajtu programa.

Sport-tech industrija napreduje neverovatnom brzinom, privlačeći sve veći broj investicija, a podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti, Srbija ima šansu da se pozicionira kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.

Realizaciju programa Colosseum Sports Tech Serbia, podržali su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije kao i Ambasada Izraela u Beogradu.

Više informacija dostupno je na sajtu colosseum-serbia.rs.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.