NavMenu

Niški Nignite kreira softvere za industrije širom sveta - Za godinu dana broj zaposlenih udvostručen, u planu dalje širenje

Izvor: Južne vesti Ponedeljak, 29.04.2019. 11:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Softverska rešenja za kompanije u industrijskom sektoru produkt su mlade niške IT kompanije Nignite koja nakon pet godina postojanja uspešno posluje na svetskom i domaćem tržištu.

Nastala kao ideja mladih programera da stvore kompaniju koja će, kako kažu, biti lider u oblasti softverskog inženjerstva, Nignite danas zapošljava više od 20 mladih stručnjaka iz oblasti programerstva, arhitekture i dizajna.

Osim na domaćem tržištu, Nignite posluje sa svetski priznatim kompanijama poput ABB, Adobe, CRH, Netico, Lafarge Holcim i WANDER. Kažu da im je u planu da svoje poslovanje prošire na nekoliko kontinenata.

- Veliki broj postrojenja širom sveta u svom poslovanju oslanja na naše sisteme. Tehnologije na kojima se zasnivaju jezgra naših sistema su pretežno iz Microsoft.NET platforme kao i NET Core i NodeJS, dok se za vizuelni prikaz u Web aplikacijama koriste razvojna okruženja i biblioteke kao što su Angular i React - pričaju mladi preduzetnici.

Biti uspešani i inovativan na konkurentnom tržištu kao što je IT nije toliko teško, kažu mladi programeri, ipak, ističu, potrebno je mnogo truda, odricanja i posvećenosti.

- Svaki novi projekat posmatramo kao izazov u kome možemo da se oprobamo u novim tehnologijama i unapredimo naše veštine. Želimo da budemo najbolji IT poslodavac i da naša kompanija bude primer dobrog poslovanja i dugoročno stabilnog razvoja. Zaista, nije teško. Trudimo se da delimo iste vrednosti, onda najbolje arhitekture, dizajn i projekti proizilaze iz timskog rada, upravo je to neophodno za vrhunske rezultate - kažu iz kompanije.

Za samo godinu dana, ova mlada IT kompanija duplirala je broj zaposlenih, a u planu je, kažu, da se dalje šire. Da je ideja već pola posla, da veruju u nju i vole to što rade, poruka je mladih preduzetnika.

Osvajanje novih tehnologija, dodaju, izazov je sa kojim se susreću na dnevnom nivou, ipak, kažu uz dobar tim uspeh je zagarantovan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.