Izvor: Beta | Četvrtak, 07.03.2019.| 20:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvaranje Startap inovacionog centra u Čačku do kraja aprila 2019.

Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)
Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je danas (7. marta 2019.) u Čačku da je Vlada Srbije sa 46 miliona dinara finansirala izgradnju i opremanje Startap inovacionog centra u tom gradu koji će kako je najavio, biti otvoren do kraja aprila.

Popović je novinarima prilikom obilaska radova na izgradnji Centra, kazao da je 20 miliona dinara izdvojeno za infrastrukturne radove, 20 miliona za najnoviju tehnološku opremu a šest miliona za sadržaj Startap centra.

Navodeći da se u Srbiji manje od 5% žena bavi inovacionim preduzetništvom, Popović je kazao da je Vlada Srbije na poslednjoj sednici usvojila uredbe o novim programima, uključujući i program ženskog inovacionog preduzetništva.

- Radiće se i programi koji su danas najaktuelniji u Evropi, programi za 'pametne gradove', koji bi trebalo da doprinesu boljoj energetskoj efikasnosti i da uz pomoć najnovijih tehnologija omoguće građanima da brže, lakše i jeftinije dobiju gradske usluge, da olakšaju procedure na šalterima, kao i programi za 'bezbedne gradove' koji bi trebalo da doprinesu većoj bezbednosti dece u školama i svih građana na ulici. U narednim mesecima očekujem da ćemo imati predloge za realizaciju tih programa - rekao je Popović.

Lokalna samouprava obezbedila je prostor od 621 m2 za potrebe Startap centra u gradskom Domu kulture.

Startap centar u Čačku će pružati savetodavnu, stručnu i pravnu pomoć svima koji žele da započnu sopstveni biznis u oblasti informacionih tehnologija i raspolagaće kancelarijama za startapove, laboratorijama, učionicima, salom za konferencije i zajedničkim prostorijama.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.