NavMenu

Otvaranje Startap inovacionog centra u Čačku do kraja aprila 2019.

Izvor: Beta Četvrtak, 07.03.2019. 20:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je danas (7. marta 2019.) u Čačku da je Vlada Srbije sa 46 miliona dinara finansirala izgradnju i opremanje Startap inovacionog centra u tom gradu koji će kako je najavio, biti otvoren do kraja aprila.

Popović je novinarima prilikom obilaska radova na izgradnji Centra, kazao da je 20 miliona dinara izdvojeno za infrastrukturne radove, 20 miliona za najnoviju tehnološku opremu a šest miliona za sadržaj Startap centra.

Navodeći da se u Srbiji manje od 5% žena bavi inovacionim preduzetništvom, Popović je kazao da je Vlada Srbije na poslednjoj sednici usvojila uredbe o novim programima, uključujući i program ženskog inovacionog preduzetništva.

- Radiće se i programi koji su danas najaktuelniji u Evropi, programi za 'pametne gradove', koji bi trebalo da doprinesu boljoj energetskoj efikasnosti i da uz pomoć najnovijih tehnologija omoguće građanima da brže, lakše i jeftinije dobiju gradske usluge, da olakšaju procedure na šalterima, kao i programi za 'bezbedne gradove' koji bi trebalo da doprinesu većoj bezbednosti dece u školama i svih građana na ulici. U narednim mesecima očekujem da ćemo imati predloge za realizaciju tih programa - rekao je Popović.


Lokalna samouprava obezbedila je prostor od 621 m2 za potrebe Startap centra u gradskom Domu kulture.

Startap centar u Čačku će pružati savetodavnu, stručnu i pravnu pomoć svima koji žele da započnu sopstveni biznis u oblasti informacionih tehnologija i raspolagaće kancelarijama za startapove, laboratorijama, učionicima, salom za konferencije i zajedničkim prostorijama.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.