Izvor: RINA | Subota, 02.03.2019.| 07:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počeli radovi na budućem startap centru u Gornjem Milanovcu

(Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)
Građevinska firma Elkoms iz Beograda počela je radove na adaptaciji i opremanju prostora podruma i prizemlja poslovnog objekta u Rajićevoj ulici, objekta nekadašnje Apoteke Gornji Milanovac. Predviđeno je da u ovom poslovnom prostoru bude sedište budućeg startap centra u Gornjem Milanovcu.

Ovim povodom predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je radove i izjavio da je lokalna vlast u saradnji sa Ministarstvom bez portfelja zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj ministra Nenada Popovića dobila oko 40 miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

- Od ukupnog iznosa šest miliona dinara odnosi se na obuku i program startap centra. Ovaj aranžman smo napravili sa Udruženjem građana za razvoj tehnološkog preduzetništva ITC Hub iz Beograda i sa nevladinom organizacijom 'GM Optimist' iz Gornjeg Milanovca - rekao je on.

Kovačević je dodao da će starap centar imati na raspolaganju 350m2 prostora nekadašnje Apoteke Gornji Milanovac, koji će moći da koriste svi sugrađani koji budu želeli da učestvuju u obuci i realizaciji ovog programa.

Za iznos od oko 33 miliona dinara predsednik Kovačević je rekao da će biti utrošen za potpuno uređenje prostora, kao i na opremanje istog sa modernom tehnologijom koju zahteva jedan savremen startap centar.

Kako je izjavio, očekuje se da centar da odlične rezultate, imajući u vidu da se i privreda zainteresovala za ovaj projekat. Ovom prilikom predsednik je najavio da će u narednih mesec dana biti održana prezentacija ovog projekta pred Klubom privrednika, koju će sprovesti zaposleni iz ITC Hub-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.