Izvor: Agronews | Sreda, 13.02.2019.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mladi startapi u Berlinu predstavili inovacije u poljoprivredi - Aplikacija MapMyApple idealna za sitne proizvođače

Osluškujući potrebe izlagača i posetilaca, na sajmu Fruit Logistica od ove godine uveden je i Start Up Day, na kojem je 19 mladih kompanija imalo priliku da predstavi inovacije u poljoprivredi.

Izlagači iz Srbije, kao i iz regiona i Evrope, koji se bave proizvodnjom jabuke imali su priliku da porazgovaraju sa predstavnicima aplikacije MapMyApple i da saznaju na koji način uz ovu aplikaciju mogu da dođu do odličnog roda i bolje cene.

Generalni menadžer Select Fruit grupe, Darko Martinović, smatra da je sitnim proizvođačima jabuke upravo potrebna ovakva aplikacija, kako bi se izbegla evidencija radova po sveskama i povećala efikasnost u radu.

Osim toga, ovog "džepnog agronoma" svi mogu da priušte i jednostavan je za upotrebu tako da se na njega mogu osloniti i starije generacije a mlađe će sigurno biti lideri u korišćenju ovih modernih tehnologija.

Oblikovana u saradnji sa stručnjacima u oblasti proizvodnje jabuke, MapMyApple pruža dnevno ažurirane preporuke za fertirigaciju, navodnjavanje, zaštitu i ostale radove. Primenom satelitskih kamera visoke rezolucije daje i vizuelnu informaciju o stanju vegetacije i sušnim poljima, kao i preciznu vremensku prognozu.

Aplikacija je testirana na oglednim poljima u Srbiji i Makedoniji, a nakon uspešno obavljenih pregovara sa proizvođačima jabuke na sajmu, koji su posvedočili da tako nešto još uvek nisu videli u Evropi zasigurno će do kraja godine biti upotrebljivana i u voćnjacima Italije, Francuske, Mađarske i Poljske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.