NavMenu

Četiri karte za Ameriku za srpske startap kompanije

Izvor: eKapija Sreda, 16.01.2019. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Predstavnici - 3DSS Tech, VetGuide, NaopaCo i BrandyFloss od 4. do 17. februara boraviće u SAD, u Majamiju, gde će u okviru EastHub biznis akceleratora, zajedničkog projekta PKS i kompanije EastHub, uz stručnu podršku, mentorstvo i pomoć predstaviti svoje ideje i pokušati da nađu investitore.

U Privrednoj komori Srbije održan je treći, ujedno i poslednji "pitch event" u okviru EastHub biznis akceleratora. Za samo mesec dana, više od 120 inovativnih kompanija i pojedinaca prijavilo se sa željom da razvojni put svojih ideja nastave u Americi, uz podršku EastHub-a i Privredne komore Srbije.

U velikoj konkurenciji izdvojila su se četiri najbolja projekta čiji će predstavnici 4. februara otputovati u Majami.

Put Majamija krenuće predstavnici kompanija 3DSS Tech - napredan softver za prepoznavanje lica, VetGuide - profesionalna softverska asistencija, personalizovana za veterinare, NaopaCo - farmaceutski podsetnik i savetnik za lekove, uz geolokaciju apoteka, i BrandyFloss - softver za prognozu navika potrošača. Tokom boravka u Majamiju ove kompanije biće u mogućnosti da konkurišu kod najvećih investicionih fondova, uz kompletnu obuku i trening kako najefikasnije da razvijaju i predstave kompaniju na velikim tržištima.


Sa ciljem podrške domaćim startap firmama, EastHub akcelerator će se održavati kvartalno. Kako su Sjedinjene Američke Države vodeća zemlja u razvoju tehnologija u svetu i konstantno u potrazi za novim vizijama, u svrhu podrške domaćim startap firmama, EastHub je osnovao kancelarije u čak pet gradova u SAD - Majami, Njujork, Detroit, Feniks i Rali.

Projektu EastHub, priključile su se i već afirmisane kompanije koje su zainteresovane za podršku ovog biznis akceleratora sa ciljem da se predstave tržištu Amerike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Energija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Elektromreža Srbije menja obračun plata - Raspisan tender za izradu nove metodologije vrednovanja radnih mesta

Elektromreža Srbije raspisala je javnu nabavku za uslugu analize postojeće metodologije obračuna zarada. Potrebno je da firma koja bude izabrana na tenderu uradi analizu postojećeg vrednovanja radnih mesta i koeficijenata, kao i da izradi novu metodologiju vrednovanja radnih mesta i novu metodologiju koeficijenata. Nabavka, naime obuhvata tri faze. Prva podrazumeva analizu postojećih grupa poslova u EMS-u, kriterijuma za vrednovanje radnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.