Izvor: eKapija | Sreda, 16.01.2019.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Četiri karte za Ameriku za srpske startap kompanije

(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Predstavnici - 3DSS Tech, VetGuide, NaopaCo i BrandyFloss od 4. do 17. februara boraviće u SAD, u Majamiju, gde će u okviru EastHub biznis akceleratora, zajedničkog projekta PKS i kompanije EastHub, uz stručnu podršku, mentorstvo i pomoć predstaviti svoje ideje i pokušati da nađu investitore.

U Privrednoj komori Srbije održan je treći, ujedno i poslednji "pitch event" u okviru EastHub biznis akceleratora. Za samo mesec dana, više od 120 inovativnih kompanija i pojedinaca prijavilo se sa željom da razvojni put svojih ideja nastave u Americi, uz podršku EastHub-a i Privredne komore Srbije.

U velikoj konkurenciji izdvojila su se četiri najbolja projekta čiji će predstavnici 4. februara otputovati u Majami.

Put Majamija krenuće predstavnici kompanija 3DSS Tech - napredan softver za prepoznavanje lica, VetGuide - profesionalna softverska asistencija, personalizovana za veterinare, NaopaCo - farmaceutski podsetnik i savetnik za lekove, uz geolokaciju apoteka, i BrandyFloss - softver za prognozu navika potrošača. Tokom boravka u Majamiju ove kompanije biće u mogućnosti da konkurišu kod najvećih investicionih fondova, uz kompletnu obuku i trening kako najefikasnije da razvijaju i predstave kompaniju na velikim tržištima.

Sa ciljem podrške domaćim startap firmama, EastHub akcelerator će se održavati kvartalno. Kako su Sjedinjene Američke Države vodeća zemlja u razvoju tehnologija u svetu i konstantno u potrazi za novim vizijama, u svrhu podrške domaćim startap firmama, EastHub je osnovao kancelarije u čak pet gradova u SAD - Majami, Njujork, Detroit, Feniks i Rali.

Projektu EastHub, priključile su se i već afirmisane kompanije koje su zainteresovane za podršku ovog biznis akceleratora sa ciljem da se predstave tržištu Amerike.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.