Izvor: Agrosmart | Četvrtak, 10.01.2019.| 10:27

Za inovacije u poljoprivredi, industriji i zdravstvu 1,6 mil EUR

(Foto: Beros919/shutterstock.com )
U toku je drugi i poslednji poziv za dodelu 1.610.000 EUR bespovratnih sredstava koji je otvorila mreža digitalnih habova DIATOMIC, uspostavljenih u okviru evropske inicijative "Smart Anything Everywhere". Ovaj fond je otvoren u sklopu njihovog ‚"Design-Develop-Market" projekta, a rok za prijavu je 31. januar 2019.

Za sredstva iz ovog fonda mogu konkurisati mali konzorcijumi sa najviše tri partnera, a to se odnosi na tehnološko-istraživačke centre sa središtem u Evropi, zatim, na inovativne startape i na mala i srednja preduzeća koja posluju na polju zdravstva, poljoprivrede i industrijske proizvodnje.

Prijavljeni bi trebalo da imaju proizvode, procese i usluge iz domena napredne mikroelektronike i "pametnih" integrisanih sistema, a kod odabira će jedan od glavnih kriterijuma biti skalabilnost ili potencijal konzorcijuma da im proizvod, usluga ili proces budu skalabilni.

Za učešće se mogu prijaviti i startapi i preduzeća koji nisu formirali konzorcijum, a DIATOMIC mreža će im omogućiti aktivno posredovanje pri traženju partnera ili uspostavljanju konzorcijuma.

DIATOMIC mreža pruža finansijsku podršku u iznosu od 70.000 do 200.000 EUR po projektu, a osim toga pruža i tehnološki konsalting, mentorsku podršku, kao i infrastrukturu za rad na razvoju proizvoda.

DIATOMIC je zasnovan na one-stop shop konceptu. Osnovna ideja je da se tehnološkim startapima pruži sveobuhvatan paket usluga, i ne samo u ranoj, najosetljivijoj, fazi razvoja proizvoda, već i na putu ka prvim korisnicima.

Akceleratorski program se odvija kroz tri faze: planiranje procesa razvoja proizvoda (Design), razvoj i testiranje integrisanih rešenja (Develop) i održivi rast i aktivni pristup novim izvorima finansiranja (Market).

Ovaj program traje od 9 do 15 meseci.

Konkurs za finansiranje malih konzorcijuma otvoren je do 31. januara, a svi zainteresovani konzorcijumi, kao i oni koji traže partnere, za učešće se mogu prijaviti putem ovog linka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.