Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.12.2018.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Metro i Target pokreću jedinstven akcelerator program za maloprodaju - Šansa i za srpske startape

Kompanije Metro i Target pokreću jedinstven akcelerator program za maloprodaju, koji će se odvijati na 2 kontinenta. Na njega se mogu prijaviti zainteresovani startapi iz celog sveta, uključujući i Srbiju.

Ovaj akcelerator sertifikovan od strane Techstars-a, organizovaće se u Berlinu i Mineapolisu, gde će 10 odabranih startapa provesti ukupno 3 meseca. Tokom ovog perioda, startape će trenirati stručnjaci izabrani među stotinama mentora. Odabrani startapi dobiće do 120.000 USD, kao i praktičnu podršku od METRO-a i Target-a, u pilot fazama rada i oblastima umrežavanja i industrijske ekspertize.

Prijave za sve zainteresovane startape otvorene su do 24. februarana www.metro-target-accelerator.com, gde se mogu naći i detaljnije informacije o ovom programu.

Akcelerator koji će trajati oko 14 nedelja, počinje početkom maja 2019. godine i završava se Demo danom u Mineapolisu, u avgustu, kada će osnivači startapa predstaviti svoje poslovne koncepte kompanijama Target, METRO i Techstars, kao i lokalnoj startap zajednici i potencijalnim investitorima.

- Tražimo poslovne modele širom sveta koji se mogu primeniti na svaki segment lanca veleprodaje i maloprodaje, od krajnjeg proizvoda do kupca, i svih poslovnih faza između - ističe Garan Gudmen, koji je nedavno preuzeo funkciju direktora za Metro-Target akcelerator za maloprodaju.

Sa novim Metro-Target akceleratorom, sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama i Nemačkoj, startapi dobijaju jedinstven pristup industriji veleprodaje i maloprodaje, kako na evropskom tako i na američkom tržištu.

Ova struktura će im omogućiti da se povežu sa globalnom mrežom stručnjaka, investitora, klijenata, kao i sa prethodnim učesnicima akceleratora, iz obe kompanije i Techstars-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.