Izvor: eKapija | Ponedeljak, 10.12.2018.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Super bake i Between sistem pobednici ovogodišnjeg konkursa Startap akcelerator Francusko-srpske privredne komore

Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)
Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) je drugu godinu zaredom realizovala konkurs Startap akcelerator, program besplatne mentorske podrške za startapove i preduzeća osnovana pre najviše godinu dana. Odabrana su dva startapa koja će narednih godinu dana uživati podršku Komore.

Francusko-srpska privredna komora je u okviru konkursa za Startap akcelerator primila 20 prijava od kojih je četiri ušlo u uži krug, a nakon prezentacije pred članovima Upravnog odbora, izabrana su dva projekta: Super Bake, inicijativa socijalnog preduzetništva gde penzionerke, odnosno bake, pripremaju domaće kolače, i Between sistem, za brzo i jednostavno finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća.

Pobednici startap akceleratora osvojili su jednogodišnji program besplatne mentorske podrške članova Upravnog odbora Komore kada je reč o svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim i projektnim, a u cilju daljeg razvoja njihovog biznisa.

Članovi Upravnog odbora, direktori i menadžeri najvećih francuskih kompanija koje posluju u Srbiji će svojim iskustvom, kontaktima i idejama pomoći startapima da razviju biznis. Takođe, pobednici stiču pravo na članstvo u Komori i time uvećavaju svoju vidljivost i proširuju mrežu kontakata.

Francusko-srpska privredna komora je pokrenula ovaj program sa ciljem da podrži preduzetništvo i doprinese razvoju startapa, a samim tim ona prenosi i najbolje francuske poslovne prakse. Podrška startapima upravo je jedan od prioriteta ekonomske politike u Francuskoj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.