Izvor: eKapija | Sreda, 21.11.2018.| 15:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

DIATOMIC daje do 200.000 EUR po projektu startapima, MSP i istraživačima

DIATOMIC obezbeđuje bespovratna sredstva u iznosu od 1,6 mil EUR, te program podrške namenjen inovativnim startapima, malim i srednjim preduzećima kao i istraživačkim organizacijama sa sedištem u Evropi.

Maksimalan iznos za koji timovi mogu da apliciraju iznosi 200.000 EUR po projektu. Timovi još dobijaju personalizovanu tehničku i mentorsku podršku, naprednu infrastrukturu kao podršku dizajniranju, razvijanju, testiranju digitalnih rešenja i priliku za umrežavanje, te pristup daljim izvorima finansiranja.

Poziv je usmeren ka malim konzorcijumima od najviše tri partnera i to iz EU zemalja, kao i pridruženih zemalja. Pojedinačni konzorcijum mora da okuplja tehnološko-istraživačko centre u domenu napredne mikroelektronike i "pametnih" integrisanih sistema (tzv. centri kompetencija), kao i inovativne startape, odnosno mala i srednja preduzeća na polju zdravstva, poljoprivrede, te industrijske proizvodnje, podnosioci aplikacija moraju biti startapi, tj. mala i srednja preduzeća. DIATOMIC kroz svoju mrežu aktivno pruža pomoć pri traženju partnera ili uspostavljanju konzorcijuma. U fokusu su proizvodi, procesi i usluge sa visokim komercijalnim potencijalom. Neophodno je da se predložena rešenja zasnivaju na elektronskim komponentama i "pametnim" sistemima.

Predviđeno trajanje ovog programa je od 9 do 15 meseci.

Rok za prijavljivanje je 31. januar 2019. godine, a aplikacije se podnose na OVDE. Za više informacija, posetite diatomic.eu. Ukoliko tražite partnera sa kojim biste aplicirali, upit sa specifičnim zahtevima možete da prosledite OVDE.

DIATOMIC je evropski projekat koji se sprovodi u okviru inicijative Smart Anything Everywhere. U pitanju je mreža digitalnih inovacijskih centara. Ukupna vrednost sredstava iznosi 3 mil EUR, a trenutno se u programu nalazi osam konzorcijuma. Aplikacije za drugi i poslednji otvoreni poziv zatvaraju se 31. januara 2019.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.