NavMenu

Prijave za takmičenje Start JLM do 8. oktobra - Traže se medtech i biotech startapi iz Srbije i Crne Gore

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.09.2018. 17:48
Komentari
Podeli
Ambasada Izraela, Health Tech Lab i Friedrich Neumann fondacija organizuju Start JLM, takmičenje startap kompanija iz Srbije i Crne Gore, na koje zainteresovani mogu da pošalju prijave do 8. oktobra.

Finale će se, najavljuju organizatori, održati 20. oktobra u sklopu Smart City festivala. Ovogodišnje takmičenje, preciziraju, posvećeno je inovacijama u zdravstvu – medtech’ kao i biotehnologiji, a projekat ima za cilj da motiviše startap zajednicu da inovativnim proizvodima unapredi zdravstvenu zaštitu, ponudi nova rešenja za neke zdravstvene probleme, te olakša pristup zdravstvenim uslugama i servisima. Takmičenje, koje se u Srbiji održava po peti put, predstavlja zajedničku inicijativu opštine Jerusalim, Hebrejskog univerziteta i Ministarstva spoljnih poslova Izraela.

Pobedničke startap kompanije imaće priliku da se tokom višednevnog boravka u Jerusalimu sretnu sa vodećim izraelskim preduzetnicima, poslovnim anđelima, predstavnicima tehnoloških inkubatora i upoznaju sa načinom na koji funkcioniše vrhunski startap ekosistem u svetu.

Da bi konkurisale, startap kompanije treba da se predstave sa inovativnim projektima iz oblasti medtech-a i biotech-a, kao i da se njihov proizvod ili koncept odnosi na medtech i biotehnološke inovacije. Sedište startap kompanije treba da bude u Republici Srbiji ili u Crnoj Gori, a startap u početnoj fazi, sa razvijenim prototipom.

Stručni žiri će, kako je navedeno, izabrati finaliste koji će se predstaviti na završnom događaju u sklopu Smart City festivala, 20. oktobra u Domu omladine.

Prijave su dostupne na
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.