NavMenu

Prijave za Belgrade Crowdfunding Convention do 22. septembra

Izvor: eKapija Utorak, 18.09.2018. 15:45
Komentari
Podeli
Zainteresovani za učešće u drugoj Belgrade Crowdfunding Convention, koja će 25. septembra u glavnom gradu Srbije okupiti poznate evropske, regionalne i domaće stručnjake i praktičare iz oblasti grupnog finansiranja (crowdfunding), mogu se prijaviti do 22. septembra.

Program druge Belgrade Crowdfunding Convention pokriće širok opseg tema u vezi sa grupnim finansiranjem, počev od toga kako funkcionišu najpoznatije svetske crowdfunding platforme, preko potrebnih izmena u pravnoj regulativi koje bi trebalo da olakšaju grupno finansiranje u Srbiji, do blockchain tržišta. Učesnici će imati priliku da kroz panel diskusije čuju priče o najuspešnijim crowdfunding inicijativama iz Srbije, regiona i Evrope, a na konvenciji će biti predstavljeno i istraživanje "Grupno finansiranje na bazi nagrada", koje se bavi analizom pravnog okvira neophodnog za lakšu realizaciju grupnog finansiranja.

Svoja iskustva će sa učesnicima konferencije podeliti istaknuti stručnjaci crowdfunding zajednice, poput Olivera Gajde, strateškog konsultanta u oblasti inovativnih biznis rešenja i izvršnog direktora European Crowdfunding Network i Paskala Kondemina (Pascal Condemine) iz organizacije Europe at Indiegogo, jedne od najpoznatijih platformi za grupno finansiranje na svetu, koji je do sada pomogao brojnim kompanijama da uz pomoć crowdfunding kampanja obezbede finansiranje svojih projekata.

Crowdfunding je alternativni model finansiranja ideja, proizvoda i kampanja, kroz koji se može zatvoriti finansijski jaz u ranim fazama razvoja ideje ili projekta, testirati projekat u zajednici ili izgraditi zajednica oko određene ideje. Kroz ovaj model, kapital za ideje obezbeđuju osobe sa bilo kog kraja sveta koje je nečija ideja zainteresovala, te žele da podrže kampanju i da u nju ulože novac.


Konvenciju organizuju Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Hajnrih Bel Fondacija (Heinrich Böll Stiftung) i agencija Brodoto.

Detaljne informacije o programu i govornicima na Belgrade Crowdfunding Convention, kao i o crowdfunding modelu finansiranja dostupne su na veb stranici https://www.crowdfunding.rs/.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.