Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.08.2018.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osnivač Bookinga pomaže srpskim startapima - Poznati holandski preduzetnik u poseti Beogradu

Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)
Švajcarski preduzetnički program će do 30. avgusta ugostiti poznatog holandskog serijskog preduzetnika Jana Willema Smeenka, koji će tokom svoje posete raditi sa organizacijama i startapima u Beogradu na razvoju preduzetničkog ekosistema u Srbiji, kroz niz mentorskih sesija i događaja otvorenog tipa.

Jan u svom bogatom portfoliju ima veliki broj uspešnih kompanija, a najpoznatija među njima sigurno je Booking.com, čiji je osnivač i jedan od prvih investitora. Bio je angažovan od strane holandske vlade na projektu povezivanja države Tanzanije na internet. Jan je osnivač i CEO kompanije SODAQ, koja proizvodi high-end rešenja za Internet of Things, sa posebnim fokusom na Narrowband-IoT, gde su bili prva kompanija na svetu koja je ponudila razvoj hardvera za ovu tehnologiju. Od ranih osamdesetih godina prošlog veka aktivan je u oblasti naprednih tehnologija i jedan je od pionira modernih telekomunikacija, navode iz Švajcarskog preduzetničkog programa.

Zainteresovani mogu prisustvovati njegovom predavanju u beogradskom ICT Hub-u u sredu, 29. avgusta u 18 časova. Na događaju će biti i zvanično lansirano takmičenje "Vip IoT Challenge - Digitalizuj društvo!" za najbolja IoT rešenja. Ovo takmičenje zajedno organizuju Vip mobile i ICT Hub, uz pomoć Švajcarskog preduzetničkog programa, Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, fondacije Fridrih Nauman i kompanija Nokia i MikroElektronika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.