NavMenu

Magazin Original organizuje takmičenje za startape - Konkurs otvoren do 10. septembra

Izvor: eKapija Nedelja, 26.08.2018. 16:27
Komentari
Podeli
Fondacija Novak Đoković i magazin Original raspisali su konkurs - Original Pitching Day, za najbolju startap ideju na temu "Tehnološka inovacija u službi čoveka". Tim sa najboljim projektom dobiće direktan plasman na Google Launchpad događaj, čime će se približiti globalnoj Google mreži startapa, ali i podršku u daljem razvoju projekta kroz sistem mentorstva, učešća u Startit akademiji i besplatan radni prostor. Konkurs je otvoren do 10. septembra.

Kako navode iz Fondacije, učesnici mogu da se prijave individualno ili u timu koji mogu da čine najviše četiri člana, preko veb sajta konferencije Dare to Be Original. Prilikom izbora najbolje ideje, kriterijumi će biti autentičnost, održivost, kao i nivo njenog pozitivnog uticaja na pojedinca i društvo.

- Rast broja IT preduzetnika u Srbiji poslednjih godina ohrabrio nas je da ponudimo onima koji kreiraju nova rešenja šansu da pristupe ljudima i zajednici koja može da im pomogne u daljem razvoju ideja. Verujemo da tehnologija može da menja svet i ovim takmičenjem želimo da podstaknemo ovaj trend i podržimo mlade i talentovane ljude koji imaju dobre ideje - rekla je Jelena Đoković, direktorka magazina Original i nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, uz napomenu da će Original, osim pružanja podrške kroz edukaciju i razvoj projekata, raditi na promociji ovih ideja, kako bi se za njih čulo i van startap zajednice.

Nakon procesa selekcije, najboljih 10 timova svoje projektne zadatke predstaviće ekspertima i žiriju, ali i brojnim investicionim fondovima, akceleratorima i habovima, kako bi najbolje startap ideje odmah stigle do pravih adresa.

Finale se održava 3. oktobra u Startit centru u Beogradu, koji je zvanični partner takmičenja.


- Verujemo da je preduzetništvo ključno za uspešnu budućnost i drago nam je što Original ima istu viziju. Konkurs Original Pitching Day pokazaće različite aspekte u ovoj oblasti, a mi smo srećni što ćemo pomoći u odabiru, pripremi i daljem razvoju inovativnih ideja koje čine nas i društvo u kom živimo boljim mestom - istakao je Vukašin Stojkov iz Startita.

Original Pitching Day podržali su i Privredna komora Srbije, Naučno-tehnološki park Beograd i Razlivalište. Takmičenje predstavlja jedan od programskih delova konferencije Dare to Be Original koju Fondacija Novak Đoković i magazin Original organizuju u cilju promocije preduzetništva mladih u Srbiji. Konferencija će biti održana 2. i 3. oktobra u Marsh open space-u i Startitu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.