Izvor: eKapija | Ponedeljak, 26.02.2018.| 13:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvaranje novog Startit Centra u Šapcu 1. marta

Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)
Novi Startit Centar biće otvoren 1. marta u Šapcu. Uz podršku Grada Šapca, planirano je da u se u ovom prostoru održava besplatna edukacija za sve zainteresovane koji žele da uče, prošire svoje znanje iz oblasti IT-a i preduzetništva, upoznaju se sa uspešnim ljudima i njihovim projektima, podele svoje iskustvo i tako podstaknu dalji razvoj lokalne IT zajednice u Šapcu.

Startit Centar Šabac će organizovati niz besplatnih programa u oblasti informacionih tehnologija i fokusirati se na okupljanje tehnološke i preduzetničke zajednice.

- Drago nam je što je Grad Šabac podržao otvaranje Startit Centra i prepoznao značaj razvoja IT industrije u ovom mestu. Pored lokalnog, nacionalni partneri koji su nam pomogli u ostvarenju ove misije su Nordeus, Telekom Srbija, GoDaddy, Gamecredits, DataGuard, StuntCoders, QUANTOX, Societe Generale, HTEC, Catenamedia i Microsoft Development Center Serbia - navode iz Startita.

Pored kurseva i predavanja, frilenserima, timovima i firmama iz Šapca i okoline biće omogućen coworking prostor, a sve u cilju umrežavanja i razmene znanja i iskustva. Takođe su na raspolaganju i četiri sale za sastanke.

Za prvi mesec programa u Šapcu planiran je besplatan kurs programiranja za decu, radionica o zapošljavanju u IT-u, kao i predavanja o digitalnom marketingu, tehnološkom preduzetništvu i freelancing-u. O narednim kursevima i predavanjima svi zainteresovani mogu se informisati i na Facebook stranici Startit Centra Šabac.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.