Izvor: Tanjug | Nedelja, 18.02.2018.| 17:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za startapove u regionu 6 mil EUR - Bugarski akcelerator Eleven raspisao novi krug podrške početnicima u biznisu

Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)
Regionalni fond za finansiranje startapova, bugarski akcelerator Eleven raspisao je novi krug podrške za regionalne startapove za šta je obezbedio 6.000.000 EUR.

Kako piše na sajtu akceleratora www.11.me preko kojeg se može konkurisati za sredstva, kreće nova serija podrške za inovacije i tehnologiju SEE regije, Eleven 2.0 – the Founders Fund.

Bugarski akscelerator Eleven poznat je u Srbiji po tome što je finansirao 13 startapa iz Srbije i što je većinom podržavao one koji razvijaju hardverske proizvode.

Kompanija je u potrazi za lokalnim preduzetnicima koji imaju želju da uđu na druga tržišta.

U okviru ovog ciklusa programa, preduzetnicima se nudi stručna i finasijska podrška, a ovog puta radi se o privatnom fondu vrednom šest miliona evra kreiranom od preduzetnika - za preduzetnike.

Investicije su namenjene za oko 20 kompanija u ranoj fazi razvoja sa razrađenim konceptom, a obezbeđeno je po 100.000 EUR, dok je za prateće finansiranje obezbeđeno još po 200.000 EUR.

Eleven je u proteklih pet godina finansirao 150 investicija u regionalne startapove i pomogao transformaciju mladih firmi u jačanju njihovih kapaciteta u prvim godinama poslovanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.