Izvor: Netokracija | Ponedeljak, 22.01.2018.| 15:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beogradski startap TradeCore dobio 3 mil USD za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Ilustracija (Foto: PureSolution/shutterstock.com)
Beogradski startap TradeCore na čelu sa Stefanom Pajkovićem, primio je investiciju u visini od 3 mil USD za brži razvoj jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala.

Kompaniju trenutno čini više od 50 zaposlenih, a nakon investicije sledi širenje na tržište Azije kao i otvaranje kancelarija u Tel Avivu.

Kako navode iz South Central Ventures, fonda koji je umnogome predvodio ovu rundu, TradeCore se na tržište probio uz pomoć platforme i jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala i kompanije koje pružaju finansijske usluge pojedincima.

Kompanija u ovom trenutku razvija nekoliko proizvoda i pruža različit spektar usluga koje jedan fintech startap može da ponudi, dok se TradeCore može pohvaliti poslovanjem u čak nekoliko vertikala – kroz fintech, regtech, plaćanja i kriptovalute.

- Sredstva iz investicionog fonda ćemo iskoristiti za širenje na Azijsko tržište, otvaranje novih kancelarija u Tel Avivu, a i šire. Imamo planove da proširimo bazu velikih klijenata, ubrzamo razvoj proizvoda i podignemo svest o našem poslovanju na tržištu - rekao je Pajković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.