NavMenu

Studenti predstavljaju preduzetničke ideje na skijama - Startupi iz Srbije na sajmu investitora u Insbruku

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.01.2018. 12:56
Komentari
Podeli
Tim Auxesia razvija svoj proizvodTim Auxesia razvija svoj proizvod
Dva studentska tima, koja su završila tromesečni besplatan program u Startup centru Ekonomskog fakulteta, pozvani su da svoje preduzetničke ideje predstave na velikom sajmu investitora u austrijskom skijalištu Insbruk. Studenti, koji su svoje projekte razvijali prethodnih 90 dana, predstaviće se na ovom događaju potencijalnim ulagačima na vrlo neobičan način – na skijama.

Kako navode iz Startup centra Ekonomskog fakulteta, tim Auxesia, koji čine student Ekonomskog fakulteta Nikola Batić i studenti ETF-a Vuk Pajović i Miloš Vujadinović, razvio je uređaj koji omogućava jednostavnu komunikaciju tokom bavljenja sportovima kao što su skijanje, alpinizam, mauntin bajk.

Drugi tim - Bikeseeing, u kojem su studenti Ekonomskog fakulteta, ETF-a i Učiteljskog fakulteta, Boris Lojaničić, Dimitrije Stojanović, Marko Klać, Nikola Krivačević i Ilijana Drača, predstaviće biznismenima platformu koja spaja bicikliste i turiste, nudeći uzbudljiv, avanturistički i efikasan vid obilaska novih gradova putem bicikla uz pomoć vodiča.

Studentski timovi su u Startap centru imali priliku da nauče kako da realizuju svoje ideje, odnosno kako da naprave svoju kompaniju - od validiranja ideje, upoznavanja sa potencijalnim kupcima i tržištem, do razvijanja minimalnog proizvoda i strategija brzog izlaska na tržište. U toku ovog procesa su razvili i testirali svoj proizvod ili uslugu i kreirali početni biznis model i strategiju rasta kompanije.


Oba tima će početkom marta pokušati da pridobiju potencijalne investitore na ski stazi, dok se voze žičarom na neki od planinskih vrhova poznatog skijališta.

Inače, Startup centar na Ekonomskom fakultetu raspisao je konkurs za drugu generaciju polaznika besplatnog mentorskog programa. Rok za prijave je 20. februar, a možete se prijaviti OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.