Izvor: eKapija | Petak, 05.01.2018.| 12:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šabac dobija informatički inkubator - U planu obuke za programiranje, pisanje bloga, zaradu na internetu...

Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Grad Šabac uskoro bi trebalo da dobije informatički centar. Kako je najavila lokalna samouprava, cilj otvaranja informatičkog inkubatora su prekvalifikacije i dokvalfikacije građana, širenje svesti o značaju programiranja kao posla budućnosti, obuke za pokretanje startapova, pisanje blogova, pokretanje posla na internetu...

U javnom pozivu za privredna društva, preduzetnike i organizacije civilnog društva, navedeno je da je za pokretanje inkubatora gradska uprava opredelila prostor od 350 m2 u Karađorđevoj ulici 22.

Izabrani subjekt u obavezi je da 12 meseci od dana potpisivanja ugovora organizuje obuke iz oblasti programiranja igara i robota za decu uzrasta osnovne škole, obuke iz oblasti IT-ja, programiranja, WordPress-a, pisanja bloga i CV-ja za srednjoškolace i studente, programe dokvalifikacije za minimum 150 lica iz oblasti programiranja, WordPress-a, kompjuterske grafike, programe za pokretanje startapova, freelancing, zarađivanje na internetu, kao i edukativna predavanja za minimum 1.000 lica zainteresovanih za programiranje, pronalaženje posla, pisanje bloga i sl.

Gradska uprava grada Šapca će, kako je navedeno, godinu dana snositi troškove električne energije, grejanja, vodovoda i kanalizacije i odnošenja smeća za predmetni prostor.

Rok za podnošenje prijava je 11. januar 2018. godine.

Više detalja pogledajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.