Izvor: Poslovni dnevnik | Petak, 08.09.2017.| 10:53

Slovenački startap Viberate za 5 minuta prikupio 10 mil USD

(Foto: vovan/shutterstock.com)
Slovenаčki startap Viberate je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute Vibe (ICO – inicial coin offerings) u manje od pet minuta prikupio 10 mil USD. Startap i istoimena platforma namenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama.

Reč je o kriptovalutnoj paraleli tradicionalne inicijalne javne ponude akcija za koju su ulagači pokazali neverovatan interes bez obzira na to što je reč o start-apu koji postoji tek dve godine, potvrdio je jedan od suosnivača Viberatea Vasja Veber.

Prodali su svih 120 miliona kriptiranih kovanica što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

- Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo da napravimo profile za sve učesnike muzičke industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova - kazao je Veber.

Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina poseduje i po deceniju dugo muzičko iskustvo. Ideja za pokretanje biznisa stasavala je dugi niz godina, a planiraju da postanu centralno mesto bez kojega će organizacija najvećih svetskih festivala postati nezamisliva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.