Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.09.2017.| 14:55

Tri startapa iz Srbije u užem krugu za put u Helsinki - Održano treće Slush takmičenje u Beogradu

Izbrani timovi i žiri
Na trećem lokalnom Slush takmičenju koje su organizovale Ambasada Finske u Republici Srbiji i Fond za inovacionu delatnost, u uži krug su ušli - Mindy (IT), Sunthetic (obnovljive energije) i Urbigo (zelena tehnologija). Finski stručnjaci će među njima izabrati pobednika koji će osvojiti jedinstvenu priliku da učestvuje u programu Global Impact Accelerator 2017 i na Slush 2017, konferenciji koja se u Helsinkiju održava u novembru i decembru.

Na takmičenju je učestvovalo 19 startapa koji razvijaju svoje ideje u oblasti održivih inovacija.

Takmičenje, održano u Naučno tehnološkom parku Beograd, otvorili su Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Perti Ikonen, ambasador Finske u Republici Srbiji i Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost.

- Slush 2017 okuplja više od 17.000 stučnjaka iz oblasti inovacionih tehnologija i sveta startapa. Ovo je najveća Konferencija u severnoj Evropi koja pruža veliku priliku Srbiji da se poveže sa globalnim startup ekosistemom i investitorima - izjavio je Perti Ikonen, ambasador Finske u Republici Srbiji.


- Izgradnja startap zajednice ne može biti usiljena i svaka zemlja treba da gradi svoj startap ekosistem, a ne da kopira aspekte nekog drugog sistema. Srbija treba da otkrije model koji njoj odgovara, znanja koja može da primeni i, najvažnije, snage koje njenu startap scenu mogu da istaknu u moru drugih - naveo je on.

Slush konferecija, jedna od najvećih te vrste u Evropi, pruža mogućnost startapima da se predstave brojnim investitorima i kompanijama, dok im Accelerator program daje priliku da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.