NavMenu

U Subotici otvoren Infostud hub

Izvor: eKapija Sreda, 06.09.2017. 17:16
Komentari
Podeli
U centru Subotice, u prostoru sa pogledom na Gradsku kuću, otvoren je Infostud hub. Ovaj prostor nastao je uz podršku i zajednički rad Infostud grupe i organizacije Startit.

Kako je saopšteno iz Infostuda, cilj je da to bude coworking prostor, edukativni centar i mesto gde će se negovati preduzetništvo, razmena ideja, mentorstvo i lični razvoj svih koji su zainteresovani za IT oblast.

Cilj Infostud hub centra je da, pored pomenutog okupljanja zajednice, bude i prostor za edukaciju i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, o upotrebi novih tehnologija. Želja osnivača je da im pomogne da unaprede svoje lične i profesionalne potencijale, a samim tim da se i poveća i zaposlenost, kao i da ih motiviše da pokrenu svoje tehnološke firme u Subotici i okolini i da se tako ovde stvori startap ekosistem.

Prema rečima Branimira Gajića, jednog od osnivača i direktora Infostud grupe, Subotici već dugo nedostaje mesto gde bi se okupljala IT zajednica i promovisala razvoj ove oblasti u gradu.

- Mi ćemo im pružiti logističku i mentorsku podršku, tim pre što je Infostud nastao pre 17 godina, u vreme kada je bilo teško pronaći pozitivne primere poslovnog razvoja i podršku. Infostud je potekao "iz garaže" i razvio nacionalni biznis i postao kompanija sa 160 zaposlenih, i kao neko ko je prošao put od nule želimo da pomognemo drugima da imaju manje trnovit put. Infostud Hub je otvoreno mesto za sve pojedince, timove, studente, freelencere, i sve druge koji imaju želju i volju da jačaju IT scenu Subotice. Pozivamo i druge kompanije i obrazovne institucije da nam se pridruže i pomognu rast IT scene u našem gradu – rekao je Branimir Gajić.

Prostor ima 24 mesta za coworking, pet sala za sastanke, salu za organizovanje predavanja koja prima do 60 ljudi, optički internet, kao i druge pogodnosti za sve stanare i posetioce.

U sklopu Infostud Hub-a, biće i Startit Centar Subotica, koji će omogućiti i realizovati radionice, seminare, predavanja i meetup-ove koji će sigurno doprineti razvijanju pojedinaca i celokupne IT zajednice.

Već u toku septembra, u Infostud hub je pripremio program sa brojim korisnim temama, među kojima su i besplatni kursevi programiranja za decu i pravljenja sajtova za nezaposlene.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.