Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.11.2016.| 10:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Održan drugi po redu EY Startup Weekend - Podrška mladim preduzetnicima

Učesnici EY Startup Weekenda
Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizovala je od 25. do 27. novembra drugi startup vikend u cilju pružanja podrške i razvoju startup kompanija u Republici Srbiji.

Na EY Startup Weekendu učestvovalo je 10 startup kompanija i 10 mentora, a skup je održan u kongresnom centru Ceptor u Andrevlju na Fruškoj Gori, kao podrška mladim preduzetničkim kompanijama na lokalnom nivou.

- Nakon velikog uspeha koji smo u Srbiji postigli sa programom EY Preduzetnik godine, kojim već pet godina promovišemo najuspešnije preduzetnike u zemlji, uz program EY Startup Weekend želimo da unapredimo rad i poslovne modele startup kompanija. Imali smo priliku da se upoznamo sa radom budućih lidera na tržištu, pomognemo im da razviju svoja poslovna rešenja i podržimo ih u daljem rastu - rekla je Mila Dimitrijević rukovodilac odeljenja za marketing i komunikacije kompanije EY i lider projekta EY Startup Weekend.

Start-up kompanije koje su učestvovale u programu nominovane su od strane Fonda za inovacionu delatnost i Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta, kao i organizacije ICT Hub. Njih su, tokom EY Startup Weekenda, savetovali i predstavnici i osnivači kompanije 3Lateral, Mikroelektronika i Mainstream. Glavne teme bile su: prodaja, strategija i liderstvo, projekt menadžment, opcije finansiranja, saradnja sa bankama, razvoj poslovanja, preduzetništvo u Srbiji, inovativnost u preduzetništvu i motivacija.

Tokom EY Startup Weekenda sa svakim startupom izvedena je "Growth Navigator" sesija u cilju unapređenja poslovanja, kao jedinstvena interaktivna aplikacija koja omogućava liderima preduzetničkih kompanija da uvide sve mogućnosti u poslovanju i izgrade jasan plan za rast. Aplikacija se oslanja na sedam pokretača rasta, a nastala je kao rezultat dugogodišnje saradnje sa liderima dinamičnih, brzorastućih kompanija širom sveta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.