Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.11.2016.| 12:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Projekat "Šansa za novi početak" podržao 200 preduzetničkih inicijativa - Održana završna konferencija

Srpska asocijacija menadžera (SAM), DNA Communications, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i predstavnici Vlade Srbije obeležili su završetak projekta "Šansa za novi početak" i proslavili njegov uspeh i pozitivan uticaj na preduzetnički duh u Srbiji.

"Šansa za novi početak" je projekat koji je trajao 22 meseca tokom kojih je podsticao preduzetničke incijative u Srbiji. Projekat je predstavio 200 preduzetničkih inicijativa na Sajmovima preduzetništva održanim 11 gradova i regiona u Srbiji - u Nišu, Kruševcu, Subotici, Somboru, Kragujevcu, Leskovcu, Užicu, Beogradu, Čačku, Valjevu i Novom Pazaru. Sajmovi su obezbedili za posetioce ideje za ulaganje, predavanja i relevantne informacije o preduzetništvu. Projekat je sproveden u saradnji sa organizacijom ENECA, Privrednom komorom Srbije (PKS) i regionalnim privredenim komorama u Srbiji, Ministarstvom privrede, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ), Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i mnogobrojnim lokalnim organizacijama.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izrazio je zadovoljstvo što je ovaj projekat podžao veliki broj nacionalnih i lokalnih organizacija, koje su zajedno radile u cilju podizanja svesti o preduzetništvu u Srbiji.

- U prethodnih 15 godina, SAD su preko USAID-a uložile preko 350 mil USD u podsticanje ekonomskog razvoja Srbije. Tokom "Godine preduzetništva" u Srbiji, SAD su posebno ponosne što su doprinele naporima Vlade Srbije da podstakne preduzetništvo kao ključni faktor održivog ekonomskog rasta - naglasio je on.

- Veoma nam je bilo drago da posetimo 11 gradova širom Srbije u prethodnih godinu dana i podignemo svest o preduzetništvu i nadamo se da su naši sajmovi pružili dodatnu motivaciju malim preduzetnicima da zakorače u svet biznisa - rekla je Jelena Bulatović, izvršni direktor SAM.

Direktor agencije DNA Communications Dejan Ranđić istakao je da je u proteklih godinu dana uložena velika energija u projekat i zahvalio se svima koji su doprineli njegovom sprovođenju.

- Iskustva pokazuju da Srbija ima veliki potencijal za razvoj preduzetništva i ekonomski razvoj, da su građani Srbije veoma zainteresovani za preduzetništvo i da je svest o preduzetništvu u Srbiji na višem nivou nego što je to bilo pre nekoliko godina - dodao je Ranđić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.