Izvor: Beta | Sreda, 16.11.2016.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisani ugovori sa 116 početnika u poslovanju - Razvojna agencija Srbije za započinjanje posla daje 80 miliona dinara

(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Razvojna agencija Srbije (RAS) danas je uručila ugovore za 116 korisnika Projekta podrške početnicima za započinjanje posla (start up), u ukupnoj vrednosti od 80 miliona dinara.

Ovo je jedan od šest projekata koje RAS sprovodi u Godini preduzetništva, a korisnici programa su žene, mladi, teško zapošljive kategorije (stariji od 45, otpušteni u restrukturiranjima ili racionalizacijama, osobe sa invaliditetom i oni bez kvalifikacija), kao i lica iz devastiranih područja.

Direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić izjavio je na dodeli ugovora u Privrednoj komori Srbije da započinjanje sopstvenog posla menja život pojedica i njegove porodice i dodao da bi svi trebalo da se ugledaju na njih.

Prema njegovim rečima, najveći izazov je preuzeti rizik i suočiti se sa problemima, a posao države je da pomogne preduzetnicima.

Kroz ovaj projekat, RAS podržava razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Projekat je obuhvatao edukaciju o pokretanju i vođenju posla, obuke za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratna pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

Program je realizovan kroz dve faze. U prvoj fazi 156 učesnika programa je prošlo besplatne obuke u vezi sa pokretanjem sopstvenog biznisa, izrade biznis plana, kao i uspešnog vođenja poslovanja. U drugoj fazi programa učesnici su, primenjujući znanja sa prethodnih obuka, konkurisali za finansijsku podršku sa sopstvenim preduzetničkim idejama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.